Ja...fredag

Vaknar av att surfarna är uppe och gör te, går upp tar en macka och sitter och pratar lite med dom och går sedan och lägger mig igen. Vaknar till liv lite senare och går ner till stranden för att sola mitt bleka jag, jag är verkligen jätteblek, förstår inte hur det har gått till. Bada och sola och lyssna på musik, sen går jag runt lite i Biarritz, ta en petit café på ett ställe och köper med en baguette hem. Surfarna kommer hem och det är avslutning för deras elever idag, de frågar om jag ska hänga med ner och äta och hänga på deras avslutning. Vi kollar på videofilm från deras surfdagar och jag håller på att skratta ihjäl mig, skrattar kanske lite för högt för att vara en utomstående. En tjej ser ut som Lurch i familjen Adams med sin hållning på brädan, en åker i riddarställning osv. Sen ska vi ha en quiz och Hank ska hålla i det men han är så flummig så det tar hur lång tid som helst och alla bara garvar. Jag är med i team sälkompaniet och vi kan inte svaret på någon fråga, utan hittar bara på. Typ

?        Vad är en beavertail?

?        En bäver med en stor svans som hänger bakom en scooter och åker väldigt fort.

 

Så vi sitter där och skrattar och dricker och sen blir det prisutdelning och jag vinner ett lypsyl med solskyddsfaktor 40, ett specialpris för att jag finns. Sen ska alla gå ut men baren vi skulle till har redan stängt så vi ska till ett annat ställe där man inte får ha shorts på sig, så alla (vi är kanske lite över 20 personer) följer med upp till lägenheten för att två ska byta om och väl där känner jag att jag stannar nog hemma för jag är trött men då hör jag Jens gapa -Vi kör fest här istället!! De drar fram ett dj mixbord och pastis och rosévin och jag kan ju glömma att jag ska sova.  Till svinhöga hiphop beats socialiserar alla och minglar runt men jag känner att jag är för trött för att ha någon sorts vettig konversation och står mest och svarar frågor som ? Hur länge ska du vara här ? Hur länge har du varit här? Och den mest frekventa frågan är ?Hur länge har du surfat? Och mitt svar på den frågan är?- Alltså jag är bara en vanlig person.

Men jag medverkar på festen till klockan är fem sen så tar jag mina öronproppar och går och lägger mig, cirka hälften är kvar och volymen har sänkts en aning. Då sätter Jens på bröderna lejonhjärta på vinyl och då somnar jag med en gång till Astrid Lindgrens stämma..

 
Kommentera inlägget här: