Jag hinner aldrig...

..äta frukost på morgonen, så man går förbi ett bageri/koditori för att köpa frukost och de har bara crossianter av olika slag. Med sylt i, med russin i eller bara vanliga, och hur nyttigt är det egentligen? idag så var det som vanligt ett språkkaos i klassrummet, många uppspärrade blickar med en slags desperat tomhet bakom. Michael från Nya Zeeland skulle bokstavera sitt efternamn och satt och stirrade ner i sitt block och sa Je m'appelle Sayes....och sen sa han S...öööööö(vilket är hur man uttalar bokstaven e men han menade det mer förvirrande - ööh, vad ska jag säga nu)... a...öööööööö......y grec.......öööööööö......ö(e på riktigt).......... and s. När han tittar upp på tavlan så har hon skrivit Seeaeeyeees, vilket är ett något mer vokalfyllt efternamn.

Efter skolan gick jag och Matthias och åt mat och drack två glas rosé i solen vid en förbannat stor katedral. Matthias har stora problem med franskan så jag hjälpte honom, ha ha...jag lär någon franska? Sen till internetcafé och sen hem. Ja just det, vi bestämde att vi skulle mötas vid åtta i kväll för några drinks. En kille Alan ska med också samt Scott och New york-Michael från klassen. 

Väl hemma så stöter(alltså träffar på) jag på min granne som bor mitt emot, han kan engelska och heter Didier. Det tar cirka tre gånger innan jag lyckas säga hans namn, Djidji?, Jiji?, Didier? Han tipsar om vart man gå en fredagkväll för några drinks och nämner Place de Victoiré. Han säger även att man kan träna nära den stora fotbollsstadion som ligger precis där vi bor, och det låter väldigt bra för träningen saknar jättemycket.

Gör mig iordning och möter upp grabbarna, äter först mat och dricker lite vin för att sedan gå vidare till Place de Victoiré. Väl där hamnar vi på en latinamerikansk pub/discoteque. Folk äter middag samtidigt som det är jättehög salsamusik och alla dansar överallt, till och med matgästerna dansar och äter samtidigt. Vi sätter oss där och tequila föreslås, orginellt? Sen dansar vi runt, till och med amerikaner kan dansa efter tre tequila...eller ja, dansa och dansa...de rör på sig.
Sen när de stänger så får man sin drink ihälld i ett plastglas att ta med vidare. Så vi följer efter folket som är på väg till nattklubbarna eftersom vi inte vet någonting, tappar bort Alan och Matthias på vägen för de har stannat och pratat med annat folk. Går över Bordeauxs stora järnvägsstation och känner oss helt lost, sen svänger vi runt ett hörn och där ligger en lång gata fylld av musik och människor och klubbar.
Hänger där på två olika klubbar och hittar Matthias och Alan som har varit på en bar precis brevid oss och delat på en flaska gin??? De är inte helt okej, men jag är ändå imponerad av att de står upp om man tänker på vad de har druckit...herregud. Matthias vill dansa tryckare till Purpel rain men jag rymmer och ställer mig bakom en stor fransk person. Sen tänder de lamporna och jag och Scott börjar gå och när vi vänder oss om är de andra borta, så vi börjar promenera hemåt, Scott kan inte sin adress men han vet vägen hem som tur är. Vi går och går i evigheter och försöker få tag i en taxi men det är inte något som verkar möjligt. Men lyckligtvis hamnar jag till slut i en taxi och Scott promenerar hemåt.

Det är så intressant att möta på alla dessa olika människor som är här av olika anledningar. Scott till exempel sa upp sig från sitt jobb i Chicago och tog sina besparingar och åkte hit till Europa i fyra månader för att bryta sin vardag. Michael lämnde sin fru och sina sju barn på Nya Zeeland för att bo här själv i tre månader, Matthias är här i en månad och reser alltid iväg fyra veckor själv med sin bil, hemma jobbar han 12-13 timmar om dagen. Alla har så många historier från sina liv och det är så givande att bara sitta och lyssna.  

Alltså min hjärna går på overload, jag försöker prata franska men jag pratar engelska och tänker på svenska. Tre språk slåss och jag talar svenska med engelsmän och tänker franska ord blandat med svenska.

Linda:

Det är ju just det.. så härligt och intressant! Ibland kommer man på sig själv att sitta med munnen öppen och lyssna på någon.. eller - det kanske bara är jag... :) Det kan flyga in fluga också. Stäng munnen...

Kommentera inlägget här: