Att stirra...

..en orm i ögonen har jag faktiskt aldrig gjort förrän igår. Låg och solade på Reynalds tomt, vid en buske och helt plötsligt när jag tittar upp så är en orm framför mitt ansikte, jag säger då, högt för mig själv...-Jaha en orm, vad gör man när man möter en orm...Den tittar på mig, helt blickstilla och jag blev verkligen helt perplex, sätter mig snabbt upp o när jag tittade dit igen var den borta.
Sen kom en ödla och sprang på min filt då fick jag nog av naturen och gick in och packade mina grejer. Idag så ska jag äntligen flytta till Pierre. Sa hej då till Reynald, Kärstin och Sebastien, ska tillbaka på barbeque den 7 september igen. Sen hemma hos Pierre var han och även hans kompis Laurent på plats, vi ställde in mina grejer och drog till baren vid stranden. Jag och klasskompisarna hade bestämt att mötas där så de dök upp sen och Lars hade med sig en suspekt fransk kille. Jag berättade att jag Lars och Dani var transvestiter och undrade vad det var för fel på honom, han sa att han var en hund förut och nu hade han opererat om sig till man. Pierre och Laurent drog och käkade och jag Amenika, Kuna, Lars, Mikael, Dani och den skumma franska killen var kvar. Den skumma franska bor i en stad full med hästar och leverar hästskor.

Sen gick vi vidare till Ventilo bar, där var massa folk från skolan som vanligt. en Markus från skolan var så rolig att jag höll på att skratta ihjäl mig, Lars tycker jag är konstigt för att jag alltid slår mig på benet när jag skrattar. Det är som en störd reflex som jag inte kan bli av med. Mitt och Markus samtal spårade ur totalt och han måste tycka jag är helt sjuk, jag måste sluta prata om transvestiter alltså. Jag sa att jag förut var pappa till fyra barn och efter dom så operarde jag om mig till tjej och blev brandman. Sen stängde dom o jag cyklade hem till mitt nya boende, gött.

Biarritz...

..är verkligen ett ställe jag skulle kunna bo på. Det är underbart här och nu när turisterna börjar försvinna så är det ännu bättre. Det senaste dagarna har jag haft jättekul i skolan..eller ja, i måndags så var jag askass och sa ööööö åå ööö BAH! men ändå och idag briljerade jag, det går upp och ner hela tiden. Efter skolan så drar man till stranden. det är högvatten två gånger om dagen och då är det så stora vågor så det är löjligt. Men fransmän bryr sig inte om det och badar ändå, små barn och gamla tanter rullar omkring, uppsköjda av vågorna och skrattar. Jag höll på att trampa på en tant som kom rullandes ur en våg men hon tyckte bara det var roligt.

Var med Reynald på stranden idag, han ville surfa men högvattnet gjorde det omöjligt. Reynald berättade att han hade varit full på jobbet, han jobbar på ett casino och de skulle fira av en kille på jobbet så de drack i tio timmar under arbetstid, ok.

Sov..

..skönt och länge, vaknade sen av ett sms från Lars och det är ju LÄTT stranden som gäller idag. Cyklade neråt stan,  vilken dålig kondition jag har fått. Kan ha och göra med att jag för tillfället röker som en riktigt fransk person under cigarettens guldår. Det kommer bli en hård kamp första träningspasset på kickboxningen när jag kommer hem, jag kommer stå med en cigg i mungipan, ett glas vin i ena handen och slåss med en hand.

Stranden här är nice alltså, det var högvatten idag och stranden försvinner helt så man får ligga längre upp bland stora stenbumlingar och ta en lång trappa ner till vattnet, Jag hade glömt handduk och Lars bara skakade på huvudet och sa att tjejer brukar ju alltid ha med sig mer grejer än de behöver och jag hade inte ens handduk. Lyckligtvis hade han med sig en pytteliten handduk som jag fick låna och sitta på. Så jag satt där på min jättelilla handduk som knappt min bakdel fick plats på och såg nog rätt stor ut i förhållande till handduken och Lars helt liten på sin jättehandduk..haha.

Det var stora vågor idag, de slog upp mot berget och man får ingå i en kamp för att lyckas ta sig ut, det var jätteroligt och Lars slet som ett djur för att inte ramla, man hörde tyska ARRRGH bakom sig hela tiden. Själv lyckades jag dock skära upp foten på något som var en mur tror jag när jag skulle stila mig och skrattade åt Lars. Resultatet blev att jag fick gå till ett vitt tält som såg lämpligt ut för omplåstring, jag antog att de var badvakter av något slag.
På vägen tillbaka såg jag ett gäng nyinkommna turister i form av tjejer i 20års åldern. De kunde lätt misstas för ett avsnitt av Simpsons då de hade sprejat ner sig totalt med brun utan sol. Snyggt! 

Sen kom Lars hemkollektiv och joinade oss i form av fem killar, några klasskompisa dök också upp, så det var ett gott gäng som satt där och njöt av den underbara dagen. Lite senare började min mage ropa på förtäring och jag cyklade hemåt, gjorde käk och pluggade. Som vanligt var mina rumskompisar hemma. Alltså de gör ingenting, de sitter i soffan och tittar på tv jämt. Det har ju varit jätteskönt att ta det lugnt för mig ett tag men ärligt talat....någon dag i veckan kan de väl göra något..vad som helst?.Spela Finns i sjön, virka...vad vet jag.

När man är bakis...

..i Frankrike så säger man -Jai une gueule de bois, vilket direkt översatt betyder -Jag har ett ansikte av trä.

Idag

...har jag suttit i en soffa, legat i en soffa samt tagit små rundor till köksdelen för att äta diverse saker. Folk ville ut men jag tackade nej för jag innehar inte ett uns av social kompetens idag (på grund av gårdagens bravad), På kvällskvisten pluggade jag franska istället.

Wow...

...det regnade inte imorse så jag cyklade för första gången till skolan. Det gick jättefort. Idag så lärde vi oss en fransk reggetonlåt..haha.
När skolan var slut så bjöds det som vanligt på vin och mat, det får vi varje fredag. Satt och pratade med Lars och några till klasskompisar och sen begav jag mig hem. Satt i solen i vår trädgård och pluggade franska samt pratade med Reynald. Då ringer Pierre och säger att han är på väg hem från jobbet och att han kan hämta upp mig om tio minuter, det är festival på stranden idag och vi hade pratat tidigare om att dra dit.

Yrar omkring i huset och försöker samla ihop smink och vad jag ska ha på mig. Sen drar vi hem till Pierre, han jobbar för Oneil och två surfare som de sponsrar ska komma över om en stund och följa med till strandfesten.
Pierre är väldigt rolig och det ska bli skönt att flytta hem till honom nästa vecka.

De två surfarna dyker upp, en kille och en tjej. Jag frågar killen(som för övrigt har den mest komplicerade frisyr jag har skådat) vad han gör förutom surfingen och han säger att han precis avslutat sina universitetstudier, han har läst till fiskare? Hade ingen aning om att man kunde läsa till fiskare, 20p strömming? Vi tar en öl och de sitter och pratar franska och jag fösöker hänga med så gott det går, de säger ordet muff flera gånger och jag undrar vad det betyder och det är slang för tjej, vad lämpligt säger jag och berättar att på svenska är det slang för kvinnligt könsorgan.

Sen tar vi deras bil bort till stranden som ligger lite utanför Biarritz, Väl på stranden är det helt underbart, folk sitter överallt, de spelar asskön musik, det är två scener med band och massa med små barer överallt. Solen ligger lågt över vattnet och det är varmt och skönt.

Vi står i sanden och dricker öl och rosevin och pratar och skrattar. Några klasskompisar hör av sig och jag försöker guida dom till där jag är. En kompis till Pierre står och prisar Frankrike till skyarna och berättar hur bra allt är och att det finns inget bättre, typ -Kolla på den franska solen, kolla vilken fransk strand, bandet som spelar nu är jättefranskt och mina skor är franska och bla bla..haha. Man ba..ja ja.

En tjejkompis till Pierre kommer och hämtar upp oss med bil då de två surfarna som var med från början har dragit. Vi går först till en strandbar mitt i centrala Biarritz och efter det drar vi till nattklubb och jag möter både klasskompisar och Loic och hans gäng( som jag och Lars mött tidigare).Så alla hänger och snackar och garvar och dansar och sen när det börjar bli dags att dra sig så säger Loic att han bor i närheten av där jag bor så han kan skjutsa mig, men hur mycket kan folk dricka och sen köra bil egentligen? Fransmän är odödliga.
Så han skjutsar mig hem men försöker med att vi ska hem till honom, men den gubben gick inte.
Så han lämnar av mig här, klockan är åtta på morgonen och jag äter två crossianter och går till sängs.

Idag sa jag..

...även meningen..

"Efteråt så tycker man ju att det gick fort för då är man ju framför det som gick långsamt.

Glöm inte det...

Vaknade sent...

...begav mig till skolan och den Lars hade tjallat att vi var på Ventilo igår så läraren ville inte höra på att jag hade försovit mig, men det var ju sant. En tjej i min klass(hon den flummiga) satt och såg oförskämt pigg ut trots att hon drack shots från en naken manskropp när vi lämnade baren. Begav mig sedan hemåt och gjorde mat och pratade med mina lägenhetskompisar. Gick och sov ett tag och Reynald gick och handlade mat och frågade om jag ville ha något men jag kom bara på crossianter och bröd. Sen när han kom hem hade han köpt kakor till mig, like a dream.
Sen hängde jag hemma och chillade, klappade grannens hund som heter Antarktis tror jag eller var det Atlanten? De har även en liten hund som är aggresiv och försöker bitas hela tiden. När den såg mig gick den till attack så jag fick stänga altandörren snabbare än jag egentligen kunde.

Alltså jag måste prata om en sak...jag har ett problem...folk som hobbyspelar gitarr. Alltså jag vill också kunna spela gitarr, och det är jättekul men varför detta krampaktiga ansiktsuttryck? Reynald spelade på sin gitarr idag och jag tittade snällt in i den uppspärrade stela blicken och log krampaktigt.

Sen åt jag mest och satt och pratade.

.

Alltså jag...

...bor i ett helt vanligt hem just nu, vilket inte jag har upplevt under hela min tid här (som jag räknade ut idag blir två månader och två veckor ifrån Svedala). De tvättar och diskar och städar och jobbar. De längtar till helgen då de hoppas på fint väder och att kanske kan gå ut med sina vänner. Ett helt vanligt liv alltså, de tittar på tv på vardagskvällarna och sover på nätterna. Fantastiskt!

Imorse när jag skulle till skolan så ösregnade det, Reynald låg och sov och jag ville inte väcka honom och jag har ju inga regnkläder nerpackade så jag ringde taxi, den kom snabbare än jag trott så jag fick dra på mig keps och slänga ner smink och linser i väskan.

Idag kollade vi på en film som hetter Les bronze, det är som filmen Sällskapsresan och det sjuka är att det är tre filmer, i den första är de på solsemester, den andra i fjällen och den tredje på segelsemester? Ursäkta men är inte det exakt som Sällskapsresan? Frankrike är ett parallet universum till Sverige.

Reynald smsar när jag slutar och frågar om han ska hämta mig, han är så snäll. Väl här frågar han varför jag inte hade väckt honom imorse så att han kunde köra mig. Sen gör vi mat hemma och sitter och snackar.
Sen ringer Lars och frågar om jag ska komma över och kolla fotboll....såklart jag ska!
En av mina rumskompisar skjutsar mig till Lars som bor med tre surfare i centrala Biarrtz. Det regnar katter och hundar alltså så jag får låna en jacka av Lars och vi springer omkring och försker hitta ett ställe som visar Tyskland-England matchen men de visar bara Frankrike Slovakien överallt.
Så vi sätter oss på bar Ventilo och kollar där, det dyker upp massa folk från skolan och Lars känner igen alla medan jag inte har sett en enda av dom? Jag känner verkligen inte igen en enda, hur kommer det sig? Jag är ju rätt bra på ansikten annars, men jag tror att jag inte bryr mig konstigt nog?
Lars berättar även att i Tyskland så har de samma film i tre delar som sällskapsresan? Vad är detta?

Så jag och Lars sitter där och dricker vin, jag visar honom olika trick och vi hör en tjej skratta mitt värsta skratt fast hon gör det på riktigt! Imponerande hur hon kan fungera socialt.
Massa folk är ute trots ösregnet och svenskar från surfakademin dyker upp. Sen vid klockan ett drar vi oss och jag ringer taxi, står utanför en salsabar som heter Cajo Coco och där inne ser jag en jättejobbig liten typ som jag träffade på förra veckan så jag försöker gömma mitt ansikte i kepsen för att han inte ska se mig...haha.
Sen hem och sova.

Vill..

..passa på och tacka alla som lämnar kommentarer och hälsningar. =)
Det är verkligen jättekul för mig att någon läser bloggen överhuvudtaget., ett tag så trodde jag att det bara var mamma som läste...haha. (sorry mamma!)

Kram på er!

Vilket...

....ösregn idag, Reynald skulle ju köra mig till skolan så jag gick och väckte honom och han satte sig upp som om han hade fått en en käpp i bakhuvudet och låtsades vara vaken. Iväg till skolan och idag blev jag och Lars tillsagda att om vi inte slutade skratta så skulle hon tvinga oss att sitta på oliks platser långt ifrån varandra. Lars är helt störd så man kan inte hålla sig för skratt. Sen kom Reynald och hämtade mig igen och vi åkte hem, väl hemma så åt vi och han visade massa konsertfilmer med franska artister som han gillade. Sen hängde vi hemma och Kärstin kom hem och då kollade vi på film medans regnet öset ner utanför.

Lite senare så smsade Lars och frågade om jag skulle komma över och äta hos honom och dricka vin men då hade vi redan bestämt att vi skulle beställa hem pizza. Kärstin bantar och går på någon vätskediet så jag och smala Reynald satt och vräkte i oss pizza, stackarn.

Alltså jag beställde en pizza som hette hamburgerpizza, haha...det var hamburgerkött på och det var väldigt gott faktiskt men sammanlagt måste det legat 13 hamburgare på pizzan...jag orkade bara äta halva och sen såg jag ut som en gravid kvinna. Då ringer Loic (som jag Lars träffade på förra veckan) han frågar om jag kommer ihåg honom. Han frågar om jag vill ut och ta ett glas på en klubb, jag säger att jag kanske dyker upp, beror på eftersom jag har ätit ca tretton hambugare.

Efter vi har lagt på så lär jag Reynald leken där man blir tillfrågad hur mycket pengar man hade behövt för att göra något man inte vill göra. Han tycker leken är jättekul och skrattar nästan halvt ihjäl sig! När jag frågar om han äter upp resten av sin pizza för 30 000 kr så säger han att det spelar ingen roll vad jag erbjuder för att det är fysiskt omöjligt. Jag säger att jag äter upp den för 20 000 kr men då säger han att jag inte får sova här  utan att han kör mig till ett hotell?? Jag fattar inte riktigt men det var roligt ändå.

Sen gör jag läxan och har en extralärare som heter Reynald och sitter brevid och förklarar allt, bra!!
Det blir nog ingen klubb idag, jag orkar knappt gå.

Måndag...

...när jag vaknade idag så regnade det ute, Reynald var uppe och sa att han kör mig till skolan! Han sa att han kommer och hämtar mig klockan ett..haha..ännu en förälder som lämnar och hämtar mig vid skolan. Idag var det nya ansikten igen och en skrattfest i klassrummet. En tjej från Tyskland skulle intervjua mig och frågade vad jag jobbade med men sen när hon skulle presentera mig så sa hon fel och satt och påstod att jag inte visste vad jag jobbade med..haha.
En österrikisk man i vår klass är en riktigt charmör( tror han) och skrattar som en åsna, han ler alltid med ett snett leende och blinkar med ögat. (ni fattar typen). När jag sa att jag tränar kickboxning så log han snett och började hoppa runt och riktade några slag och sparkar ut i luften, ok.

Sen kom Reynald och hämtade upp mig och vi skulle åka och äta men först skulle han köpa en sträng till sin gitarr. Affären var stängd så vi drar och ska äta så vi åker vidare till Bayonne och sätter oss på ett vackert torg. Jag dricker baskiskt vin och äter en fet entrecote, Reynald betalar maten och vill inte höra på att jag ska betala ett öre? Sen är det dags att dra och vi åker hem för han ska träffa en kompis hemma hos oss. Väl hemma så börjar det ösregna och Constantine och Kärstin kommer hem. Constantine lagar mat och de bjuds på Gulash, alla är så snälla, jag måste verkligen gå och handla imorgon men de säger att det behövs inte, jag kan äta av deras mat. Sen sitter vi och snackar och kollar på fransk film, Ratatouile och dricker te.

Mina kläder hänger på tork i köket (tydligen är det helt normalt) för jag tvättade för första gången på aslänge igår, grejen är att alla röker inne(såklart) så jag undrar hur de kommer lukta när de har torkat, jag kommer få tvätta dom imorgon igen.

De andra börjar gå och lägga sig och jag och Reynald sitter uppe och kollar på Tarantinos nya film! Måste bara se den med text så jag fattar handlingen.

Ja..

..vaknar upp av att Peter kommer in och frågar om jag och Tobias ska med och äta frukost på ett hak i närheten. Vi slänger på oss typ keps, shorts och linne och drar ut. äter omelett med grabbarna och de ska dra ner och surfa, vågorna verkar helt galna idag och vinden blåser åt alla håll, även små störtskurar kommer lite då och då. Jag stannar på fiket och tar en petit café och undrar om vad som hade hänt om de stannade upp för en sekund, hade de bara självdött då? Sen promenera hem och börja packa ihop mig, Reynald ska komma och hämta mig och min cykel lite senare. Alltså, det är den fjärde bostaden jag har den här månaden..hahaha, helt sjukt. Det bara kommer okända män och hämtar upp mig i olika bilar och kör omkring mig...vad är det frågan om?

Det hade ju varit lugnare om jag hade bott på samma ställe hela månaden men det här är mycket roligare, jag får se mer ställen och lära känna mer folk. Medan jag packar kommer de upp några killar och börjar lira musik på mix-bordet och man ba...jaha. När jag packat klart så går killarna och då kommer en tjej upp i lägenheten, hon undrar om hon kan bo där i någon vecka och jag säger att du kan nog göra det eftersom jag flyttar ut idag. Hon lämnar sina grejer i lägenheten och drar ut och käkar och ska gå till stranden. Man blir så van vid den ruljansen som är i lägenheten så man reagerar inte längre. Dörren står på vid gavel  hela tiden och ingen bryr sig.

Sen ringer Reynald och säger att han står nere vid parkeringen vid stranden. Jag konkar ner mina väskor och där står ytterligare en människa som jag ska spendera tid med. Vi drar iväg och sitter och pratar franska i bilen, han talat knappt någon engelska alls och det är ju jättebra. Sen väl hemma så bor det tydligen två till där, vilket jag inte hade någon aning om. En tjej och henns pojkvän. Hon heter Kärstin och är tysk och han heter Sebástian och är fransk. Reynald visar mig till mitt rum och jag har en jättestor egen säng!!! Och jag har en garderob!!!!!

Huset är rätt gammalt men ändå med fräscht badrum och trådlöst bredband. Nu bor jag bara tio minuters cykelväg från skolan och det är ju svinbra. Och nu kanske jag kan vara lite mer fokuserad på franskan. Om två veckor så ska jag ju bo med Pierre så då blir det fart igen, men nu kanske jag kan ta det lite lugnt ett tag, det känns rätt skönt faktiskt. Sitter sen och pratar med min nya familj och äter mat. Sen går jag upp och lägger mig i min jättestora underbara säng.

Lördag..ja

Vaknar av att surfarna är uppe tidigare än mig igen! VA FAN! De har utsatt sig för fysisk aktivitet samt druckit typ varje dag i två månader och ändå är de uppe tidigare än mig. Först knarkarna som inte sov någonting och sen dessa som är helt vilda, jag behöver typ semester från semestern. Jens var dock hemma, han låg på en madrass i vardagsrummet och halvslumrade, så frågade han vart de andra var och Tobias som jag delar rum med sa att de hade dragit ner till stranden, då rusar Jens upp helt yrvaken med sjukt rufsig frisyr, tar sin skateboard och springer ut ur lägenheten, skriker hej då i hallen. Jag tog det lite mer piano och cyklade iväg till stranden lite senare, idag höll jag till vid cote de basque där alla surfar och satt där och njöt av livet, det är verkligen underbart här. Badade i höga vågor och solade. Idag fick jag färg, herregud vilken brännfeja. Sen får jag sms av Dani och vi bestämmer oss för att mötas upp på baren vid lilla stranden klockan åtta. Ttiden går så fort här man hinner knappt gå upp förrän det är kväll igen. Gör mig iordning och promenerar ner, det är vacker solnedgång och någon sorts tävling för badvakter på stranden. De paddlar, simmar och springer och jag tycker synd om dom, ser svinjobbigt ut.

 

Dani dyker upp och Lars ringer och bestämmer sig för ansluta. Klubben vi är på är jäkligt schysst, roligt folk och rolig musik. En kille frågar efter mitt nummer och jag säger att jag är transexuell så det beror på om han är intresserad av sånt. Jag säger även att Dani och Lars är transsexuella och att de var tjejer för bara några månader sen. Sen spårar allt ur och Dani säger att han köpte min penis på ebay så han har två och Lars är sur för han köpte en kinesisk penis som är jätteliten och har den i sin mössa? hahahahaha....jag höll på att dö av skratt. Sen frågar jag en jättestor råbarkad fransman om han är transexuell och han börjar skratta ett högt diaboliskt skratt och Dani och Lars står bredvid och ser livrädda ut.

Vi går vidare till en av de finare klubbarna och det är otroligt svårt att komma in, vi får köa länge.

Väl inne är det bra musik och vi dansar omkring, jag ljuger för en man och säger att jag har opererat benet så att jag ska få hans stol. Jag börjar känna mig lite trött så vi bestämmer för att dra, klockan är ändå halv sex på morgonen. Dani säger att han ska till stranden imorgon med en levande tupp i badkalsongerna bara för att förvirra folk? Alltså..han är helt sjukt rolig. Kommer hem och surfarna ligger och sover, smyger in i köksdelen av lägenheten och tar en macka med jordnötssmör sen smyger jag in och lägger mig jättetyst för att inte väcka Tobias.

Ja...fredag

Vaknar av att surfarna är uppe och gör te, går upp tar en macka och sitter och pratar lite med dom och går sedan och lägger mig igen. Vaknar till liv lite senare och går ner till stranden för att sola mitt bleka jag, jag är verkligen jätteblek, förstår inte hur det har gått till. Bada och sola och lyssna på musik, sen går jag runt lite i Biarritz, ta en petit café på ett ställe och köper med en baguette hem. Surfarna kommer hem och det är avslutning för deras elever idag, de frågar om jag ska hänga med ner och äta och hänga på deras avslutning. Vi kollar på videofilm från deras surfdagar och jag håller på att skratta ihjäl mig, skrattar kanske lite för högt för att vara en utomstående. En tjej ser ut som Lurch i familjen Adams med sin hållning på brädan, en åker i riddarställning osv. Sen ska vi ha en quiz och Hank ska hålla i det men han är så flummig så det tar hur lång tid som helst och alla bara garvar. Jag är med i team sälkompaniet och vi kan inte svaret på någon fråga, utan hittar bara på. Typ

?        Vad är en beavertail?

?        En bäver med en stor svans som hänger bakom en scooter och åker väldigt fort.

 

Så vi sitter där och skrattar och dricker och sen blir det prisutdelning och jag vinner ett lypsyl med solskyddsfaktor 40, ett specialpris för att jag finns. Sen ska alla gå ut men baren vi skulle till har redan stängt så vi ska till ett annat ställe där man inte får ha shorts på sig, så alla (vi är kanske lite över 20 personer) följer med upp till lägenheten för att två ska byta om och väl där känner jag att jag stannar nog hemma för jag är trött men då hör jag Jens gapa -Vi kör fest här istället!! De drar fram ett dj mixbord och pastis och rosévin och jag kan ju glömma att jag ska sova.  Till svinhöga hiphop beats socialiserar alla och minglar runt men jag känner att jag är för trött för att ha någon sorts vettig konversation och står mest och svarar frågor som ? Hur länge ska du vara här ? Hur länge har du varit här? Och den mest frekventa frågan är ?Hur länge har du surfat? Och mitt svar på den frågan är?- Alltså jag är bara en vanlig person.

Men jag medverkar på festen till klockan är fem sen så tar jag mina öronproppar och går och lägger mig, cirka hälften är kvar och volymen har sänkts en aning. Då sätter Jens på bröderna lejonhjärta på vinyl och då somnar jag med en gång till Astrid Lindgrens stämma..

 

Ja...torsdag

...det regnade hur mycket som helst idag på morgonen på väg till skolan. Kom till ett trött klassrum med elever. Dani en engelsman ville diskutera Konstantin (han som jag tycker är suspekt) och han anser också att han är helt suspekt, det var ju skönt. Jag blir så fascinerad när jag tycker folk är suspekta för det händer aldrig (eftersom jag har så konstiga kompisar, ni vet vilka ni är)

Satt sen kvar på skolan ett tag och skrev och sen in till stan. Begav mig hemåt och åt lite och läste min bok medan det smattrade på rutorna av regnet, Tobbe en kompis till en av surfarna kom in i lägenheten och berättar att vi tydligen ska dela rum samt säng, jaha. Jag var helt nyvaken när han dök upp så jag förstod knappt vad han sa de första tio minuterna, jag fick be honom upprepa vad han hade sagt. Sen är det dags för picknick på en strand där jag bor. Skolan har anordnat det och vi(ett gäng i klassen) bestämde oss för att träffas där.

  

Som tur var så hade regnet slutat och det var världens största franska buffé med vin och öl, hängde med mina klasskompisar och snackade. Sen bestämde jag och Dani och Lars (tysken som jag var ute med häromdagen) att dra vidare till Bar basque. Där träffar vi upp Danis syrra och jag lär ut det värsta skrattet jag kan varvid alla står och skrattar sina värsta skratt och det spårar ur. Lars berättar att surfarna han bor med hade fest igår och polisen kom dit, festansvarig sänkte då musiken men poliserna stod bara och snackade lite allmänt och sen gick in och satte sig och rökte en joint med killarna och tog en öl för att sedan gå vidare och jobba?

Sen vidare till en klubb där man inte får ha keps eller flipflops och jag har båda, Lars blir tillbedd att ta av sig sin men jag får behålla min på för jag är tjej. Sen beställer Dani in en flaska sprit och några mer kompisar till Dani dyker upp, sen vid fyra så frågar Dani om han ska beställa in en till flaska men jag skrattar och säger att det behövs nog inte och sen drar jag hemåt. En väldigt inställsam irländare följer mig till dörren och vill väldigt gärna att jag ska hälsa på honom på Irland. Nja det lär ju inte hända.

 

Smyger in i lägenheten så tyst jag kan och går och lägger mig.

 

Vilken fars...

...det är i surflägenheten, en kommer och en går och en tredje kommer och frågar efter den ena som precis gick och då kommer det elever som frågar efter den som gick och när han kommer tillbaka är alla borta. Det hade nästan varit roligt om de hade svängdörrar och en Greve var inblandad.

Jag vaknade av att killarna var uppe, jag gick upp och pratade lite med dom och försökte dra ett skämt om att man inte kunde lägga sin macka någonstans för det var så smutsigt och ingen sa något tillbaka så jag tog min sociala kompetens och gick och lade mig igen. Vaknade upp igen lite senare, vi var ju lediga från skolan så jag gick ner till stranden. Efter bad och solning hem igen och köper med mig en baguette på vägen, sjukt lyxigt det är att bo någar hundra meter från stranden, helt grymt.

Väl hemma så står det värsta snacksbordet framdukat med allt från vindruvor, kex, ostar, chips, nötter osv osv. Det ligger en lapp från Therese Alshammar och hennes kille där de tackar för en underbar surfhelg, Sen så går jag in i köket och städar upp och diskar så att man kan använda det överhuvudtaget.  Jag är ju egentligen rätt stökig, men här kan jag nte vara det för allt har nått sin maxgräns.

Sen ringer Pierre och frågar om jag vill ta ett glas med han och hans polare på en bar som visar sig ligga några meter från mitt tillfälliga hem. Jag går dit och vi sitter och pratar och han berättar att det är surftävlingar i Lacanau i helgen, han och hans kompis från Paris ska åka dit på torsdagkväll och hem söndagkväll, Han frågar om jag vill följa med men jag tackar nej, jag ska träffa klasskompisar på torsdagkväll och vill inte missa skolan på fredagen heller då jag varit helt urspårad förra veckan.

De ska dra och äta pizza men jag säger att det är bra och drar hem till lägenheten igen. Surfarna är hemma, eller ja en av dom då de andra saknas, men de har nyss varit hemma eftersom allt är tänt och dörren står vidöppen. Han frågar om jag vet vart de är, men det vet jag ju inte. Sen så går han och då kommer de andra surfarna hem och frågar vart han är varvid de drar och han kommer hem igen, och när han går och jag är själv så ringer fulla elever på dörren och frågar efter alla tre och jag berättar läget. Sen kommer två tillbaka och ska de gå till en bar, de frågar om jag vill följa med, men jag stannar hemma för jag är jävligt trött.

Ja just det, snackade med en annan kille idag, Reynald, som jag ska flytta in hos på söndag(ett jävla flyttande), men då ska jag bo där i två veckor iallafall och sen hem till Pierre resten av tiden. Hos surfarna kunde jag bara bo i en vecka sen skulle det tydligen ännu mer folk hit...herregud, att dom orkar. Helt plötsligt känns knarklyan som ett lugnt, stabilt hem. Kontraster, kontraster

Tror..

...att Rita är tillbaks från Spanien då jag hörde att tvn var på i vardagsrummet innan jag drog till skolan. Väl i skolan möter jag en tjej från min klass i korridoren, hon är jäkligt flummig.
Hon frågar med halvöppna ögon
-Vart ligger toaletten? Varvid jag pekar åt ett håll och hon säger
-Jaha, ditåt (pekar åt motsatt håll) och börjar gå.
Sen varje gång vår lärare ritade ett hus på tavlan(det hände tre gånger) så skrattar hon och biter sig i sin tröjärm..man bara..okeeej.


En annan kille i min klass är också helt suspekt, men på ett odefinierbart vis. När jag tittar på honom så känns det som om jag stirrar på kokande vatten, det är liksom onödigt men man kan inte låta bli. Han är från Österrike tror jag och han ser alltså inte konstig ut han bara beter sig konstigt? Svårt att förklara men han säger så konstiga saker. Jag kommer på mig själv med att titta på honom med huvudet på sned och förvånad blick, jag ser nog ungefär ut som en hund som man frågar -Ska vi gå ut?

 

Under dagen ringde Jean-Marc tre gånger och frågade när han kunde skjutsa mig till Biarritz men jag kunde inte ge honom något besked då jag inte hade fått tag i surf-Jens än, åkte hem till Bayonne och där stod Rita med vita plasthandskar på sig och kollade om han var stabil på handen då han precis skulle pierca Cris i örat (på den där broskbiten som täcker öroningång fast ändå inte). Ingen av dem hade sovit på hela natten igen, jag frågade om de båda var Stålmannen, men det bara skrattade och sa nej då.....men man börjar ju undra vad de är gjorda av om de inte behöver sova.


Fick äntligen tag på Jens, de skulle vara i sin lägenhet i Biarritz inom en timme, perfekt.

Sa hej då till Cris, han har lätt varit den snällaste knarkare jag har träffat i hela mitt liv. Finns inget ont i honom överhuvudtaget tror jag, han skrattar hela tiden och ler och frågar alltid om man har det bra. Vi byter mail adresser och han frågar om svensk mat och jag säger att en specialitet är rutten fisk (lutfisk).

Jean-Marc tutar utanför och jag får hjälp av Cris ner med väskorna, Jean-Marc börjar montera ner min cykel och stuvar in den i sin lilla Fiat tillsammans med mina väskor plus en 1.80 lång svenska (jag). Skitschysst alltså!

 

Väl i Biarritz så säger vi att vi hörs av någon annan gång och jag försöker säga tack men han ville inte höra på och åker iväg med bilen. Jens och Peter kommer och möter upp mig. Jens har en stor grön sjal runt sig och stora vita solbrillor, vi snackar lite och så hjälper de mig med väskorna upp till surfdude- tillhållet. De som bor här är tre surfinstruktörer, men en hel del annat folk hänger med upp som är kompisar till dom samt elever på deras surfkurs. Väl in i lägenheten så är det den rörigaste lyan jag har sett i hela mitt liv, när han öppnar dörren till det rummet jag ska ha så möts jag av ett kaos.Han säger att de inte har hunnit städa och han förstår chockmomentet jag utsatts för.

Jag ställer in mina grejer och alla sätter sig och snackar medan jag drar ut för att handla lite käk, möter på en tysk snubbe från min klass, vi bestämmer att mötas upp senare för ett glas då vi har ledig imorgon från skolan(det är någon religiös högtid så alla är lediga i Frankrike). Sen hem lämna käk och sen ner till stranden som ligger några hundra meter från hemmet, helt underbart. Det är jättevarmt i luften och Atlanten svalkar mig. Sen hem igen, killarna håller på att göra sig i ordning och Therese Ahlshammar dyker upp, de ska iväg någonstans och käka utanför Biarritz. Jag gör mig i ordning och två killar som går surfkursen är i lägenheten och vi snackar lite. Sen iväg till en bar som heter något så dumt som Café Café? Det är ju som att öppna en café som heter Restaurang Restaurang.


Jag kommer på att jag faktiskt inte vet vad tysken heter, men  typ Frans eller Hans tror jag. Så vi tar ett glas på Café Café och sen vidare till ett brat ställe där det fina folket florerar. Två killar börjar prata med mig, men de kan inte så bra engelska. När jag frågar var de bor så säger den ena ?I live very very BIG masion alone but why my grandfather ....KAPUTT!

Jag fick be om ursäkt för att jag brast ut i asgrav, men han sa att det gör inget för hans farfar ler från himlen. En annan kille som målar hus(vad jag förstår) står och säger att han inte hör hemma på det här stället men han försöker passa in ändå. Med sig har han en 45 årig före detta ballerina som står och sträcker upp sitt ben mitt i folkmängden hela tiden i takt till musiken, man ser liksom plötsligt en fot mellan alla huvuden.


När de stänger går vi till en nattklubb och där dansar vi och snackar med folk. Träffar ett jätteroligt gäng som vi bestämmer att mötas upp med senare i veckan och byter nummer. En bra kommentar under kvällen från okänd person var ?Om jag hade förstått vad du sa så hade vi haft jättekul!

Sen cykla hem längs slingriga vägar vid vattnet, det blåser jättevarma vindar och vågorna är jättehöga, allt är så grönt och vackert och jag är jätteglad att jag är här.

Vaknade av...

...att jag hörde en fet duns. Vad fan håller dom på med nu tänkte jag, gick upp och började göra mig iordning. Det hördes steg och släpande ljud från vardagsrummet. Jag orkade inte ens gå in och kolla vad dom här stollarna höll på med. Begav mig till skolan och en hel del nya ansikten idag igen då det är måndag. Vi började lektionen med att sätta lappar på varandras pannor med kända namn och så skulle man gissa vem man trodde man var.(snacka lekskola, men när man pratar som ett barn så är det kanske inte mer än rätt). En kille satt med namnet Hitler i pannan och undrade om han hade skött sina politiska uppdrag bra vilket var väldigt svårt att svara på då.

Sen ringde Pierre och frågade om vi skulle luncha men jag sa att vi hörs imorgon istället och begav mig hemåt med min värk, väl hemma så kom jag in i vardagsrummet och det är möblerat med grejer på väggarna och böcker i bokhyllorna? Det luktar till och med rökelse och någon har diskat?
Vär det frågan om? Vad trevligt!

Efter ett tag kommer Cris och Rita in och de har varit vaknat hela natten och var tydligen så energifyllda att de bestämde sig för att packa upp Cris grejer och göra fint....jag ler och säger med stolt röst -Ja men va bra! ! (eller)
Ett dekoreringsmisstag hade de dock, på den otroligt vackra stora spisen i vardagsrummet har de ställt en stor brandsläckare med ett par rosa solglasögon hängande på tillsammans med en Rubiks kub, jonglerbollar, tre små plastfigurer, inte nog med de hade de hängt en röd snusnäsduk på den.

De är jättetrötta och Cris drar i sakta mak iväg till jobbet medan Rita packar ihop sig, han ska till Spanien på konsert säger han och ska återkomma i natt eller imorgon? Han säger att han kan köpa cigaretter till mig och jag säger att det redan är en kille som ska göra det men han lyssnar inte, han säger bara 
-Gauloises va? tittar snabbt på mig och drar ut genom dörren.

Precis när jag sätter mig i soffan ringer Jean-Marc , killen från igår, och frågar om jag vill ha skjuts imorgon till mitt nya hem samt att han kan packa in cykeln i sin bil om jag vill? Jag säger att jag hade varit jätteglad om jag fick hjälp men han fnyser åt mina försök att tacka och säger att det är inte nödvändigt alls. Han säger att han ska till Spaninen först och köpa cigaretter och ringer mig vid tre tiden? ha ha..vad alla är trevliga! 

Cris har lämnat en datorkabel hemma så att jag kan ladda ner musik från hans dator och efter musiksessionen öppnas det en chipspåse och jag kollar på Transformers som jag har laddat ner.
Sen tappar jag upp ett bad och läser en asspännande svensk bok jag fått av Sara.

Plågor..

Mensvärk..kul. nej. Vaknar rätt sent och sätter mig och äter lite frukt och kex. Inser att Chris ska vara på jobbet om en timme och går och väcker honom. Han ser ut som en liten monchichi när han öppnar ögonen och säger att det är lugnt.

 

Hänger sen hemma med mina plågor tills jag blir för hungrig och måste ger mig ut för att äta, väl på restaurangen så lyckas jag sätta mig på den enda stolen som är trasig och en fransman börjar prata med mig och frågar om han kan sätta sig ner vid mitt bord. Så vi sitter och pratar och han bjuder på sangria. Vi diskuterar Frankrikes välfärd och deras nya president Sarkozy samt nationalsporten rugby. Rugby verkar rätt kul och det brukar bli ett intensivt derby mellan Bayonne och Biarritz. Jean Marc, som han heter, ska tydligen hämta upp en vän vid tåget kl elva och frågar om jag vill ta ett glas i en närliggande spansk bar och hålla honom sällskap tills han ska dra dit. Ja varför inte, så vi går vidare och fortsätter prata och dricka vin. Han och hans kompis ska åka till Spanien imorgon eller på tisdag och han frågar om jag behöver cigaretter för det är mycket billigare där, ett packet kostar 23 kr istället för 45 som här. Det lät ju som en bra deal... eller ett billigt sätt att få mitt nummer, vem vet.

 

Sen hem och vila och sen duscha, då kommer Cris hem med en kockpolare från restaurangen och sin piercingvän Rita(en man). http://www.olizenn.com/. De börjar hälla upp whiskey och cola och frågar om jag vill ha, men jag tackar nej och säger att jag ska gå och lägga mig strax, då frågar Cris om jag vill ha lite speed istället...man ba...jo jag intar gärna något som heter speed innan jag ska sova? Sover man snabbare då eller vad? och vad hände med att ta en kopp kvällste? I Sverige så försöker man inte äta för sent, man dricker gärna te med inte för mycket socker i, gärna koffeinfritt så att man inte ska bli piggare men fransmän tar speed och går och lägger sig.
Iallafall, jag tackar nej och Rita ser ut som en övertänd hamster, han berättar att han har festat själv hela veckan och sen kört åtta timmar från Bretagne utan problem.

Sen snackar vi vidare och Rita visar bilder från sin studio i Bretagne, sen frågar han om jag ändå inte vill ha hasch men jag tackar nej till det med men frågar om jag får lite cola(coca cola). Sen drar de på electro musik och jag säger god natt o går o lägger mig.

 

Haha, vilket gäng man bor med alltså, tur att jag ska flytta på tisdag.

Softisch..

..strosade runt i vackra, lilla Bayonne, åt banana split för första gången på tusen år. (till frukost) Det är det  bästa med att vara vuxen, man kan göra vad man vill. Föräldrarna förbereder en hela ens barndom och sen går Åza 30 år ut och äter banana split till frukost.

Handlade hörlurar till mp3 spelaren, handlade även lite mat och toalettpapper till lägenheten. Lyckades av misstag få tag i persikodoftande toalettpapper..haha!

Sen hem och vila lite, jag känner mig förkyld och hostar så jag hade köpte massa med frukt för att få i mig c -vitamin. Efter det ut på stan och äta lite, drog till en mysig liten restaurang precis vid floden. Pratade med min otroligt gapiga vän Ernesto på telefon och blev själv så gapig att de andra gästerna stirrade.

Sen hem, kolla tv, chatta och sen ska jag sova. Veckorna är så hektiska att man får vila på helgen. Precis när jag ska somna ringer Fredrik och pratar och skrattar så jag blir helt pigg varvid jag går upp för att ta en ciggarett. Då har min rumskompis Cris precis kommit hem från jobbet och sitter i vardagsrummet, vi börjar snacka och han frågar om jag vill joina honom och dricka en öl. Så vi sitter och snackar, han berättar om killarna som bor här, att de är djs och erbjuder mig att röka en joint, men jag tackar nej.
Han berättar om sitt liv, sina drömmar. Han jobbar som kock och har rest runt en hel del i välden för att lära sig om olika matkulturer.
Han berättar även om incidenten när grannen här nere stod och pratade  en kvart i telefon, det var Cris han hade pratat med!!
Sen så vill ha bjuda på baskisk likör och vägrar ta ett nej, det smakar zambouka och är grönt.
Sen lyssnar vi på olika djs på hans dator, han har jättemycket musik som jag kan ladda ner till min dator.
Vi pratar jättelänge och helt plötsligt är klockan sju på morgonen och det kan vara tid att sova.
Ja just det, han berättar även att en vän till honom kommer imorgon, först tyckte jag att han säger att hans namn är Retard men det var visst Rita, han är tydligen tatuerare/piercingkunnig och om jag vill ha något gjort så går det nog att ordna, han visar att han själv har en stav i nacken som han gjort på fyllan med sin polare. Ja kanske man ska pierca sig? Vem vet...
God natt

Fredag...

...vaknade upp hos Pierre och Benoit med en lätt huvudvärk. Vilken jäkla rolig kväll igår, även min frisyr talade för att jag hade roligt igår då jag lagt mig med blött hår eftersom vi tog ett nattdopp i havet.


Benoit skulle dra till Bretagne och fira sin födelsedag med sin familj i deras strandhus och undrade om jag ville med? Men jag tackade nej och vi tog hans bil till Bayonne där han lämnade av mig, kramades hej då och sa att vi syns säkert hemma i Sverige sen.
Gick sen och handlade lite mat och satte mig i min knarkarkvart och slappade, sen hängde jag hemma hela kvällen, kollade på ett franskt cirkusprogram på tv och bara var. Rätt skönt efter den här veckan, nästa vecka blir det seriös skolgång, nu har det varit för mycket semester här..eller?

Jag börjar trivs rätt bra i lägenheten, den är så stor och fin(om man bortser från allt smuts och ruttna möbler) och mina rumskompisar är jäkligt trevliga, vi träffas ibland skrattar och pratar strunt typ..
Ja just det jag måste handla sängkläder, ligger fortfarande och sover med en handduk över mig, men jag har iallafall lakan och kuddar så det funkar ju tills vidare. På tisdag flyttar jag till Biarritz och surfkollektivet där, då får jag styra upp verksamheten.

Fan va roligt jag har egentligen...

Först skola...

...sen mötte jag upp Pierre i sin lägenhet, det är en schysst vindsvåning 200 meter från stranden, sjukt bra alltså. Och där får jag bo gratis. HA! Han sa, ja men bara du köper lite mat och så!

Sen tog vi två surfbrädor och gick ner till stranden, Bernoit var redan där och surfade. Pierre har jobbat som surfinstruktör tidigare och visade mig på stranden hur man gjorde och sen följde han med mig ut i vattnet. När en bra våg kom så hjälpte han mig att få bra fart på brädan och jag lyckades stå riktigt typ två gånger, de andra gångerna halvstod jag upp, va svårt alltså men väldigt roligt trots att min bikini kanske inte var den mest idealiska för surf (hjälp).

Efter ett tag blev vågorna för höga och han tog brädan och surfade ett tag och jag gick upp till Bernoit som hade satt sig och läsa på några klippor. Sen drog vi hem till Pierre och där hemma var två kompisar till honom, ett par som bestod av en amerikanska och en fransman. Så vi satt där och drack lite öl och sen gick vi och köpte pizza och åt upp den nere på stranden.

Efteråt gick vi till en strandbar och hängde där ett tag, sen gick de andra och jag och Bernoit fortsatte till en klubb där det var gayfolk och de spelade fransk 80tals musik. Ägaren var helt vild och flörtade med både mig och Bernoit. Vi dansade runt där och drack champange. En lesbisk fransk kvinna ville ha mig men jag tackade nej och sa att jag var ihop med Bernoit men det stoppade henne inte från att försöka hålla mig runt midjan hela tiden, så jag hade en hade en butch korthårig fransk kvinna vid min sida nästan hela kvällen. Sen ner för ett nattdopp i havet och sen sova hos Pierre.

Lugnt..

...vandrat runt i Bayonne. Hittade en kemtvätt för Bernoits tröja och lämnade in den hos en man som inte spenderat många kronor hos tandläkaren, åt en rätt smaklös lunch, tog en petit café i solen, lokaliserade mig runt bland gator och torg. Försökte hitta ett internet cafe då vi inte har det hemma, när jag frågade min rumskompis Christophe varför så sa han att han trodde att de inte hade betalat bredbandet.
Men sen när jag kom hem lyckades jag koppla upp mig på något trådlöst, vems det är det vet jag inte. Hittade även två kuddar jag kunde ta och ett lakan i lägenheten. Sen ringde Sara och Mattias och vi bestämde att mötas upp med Bernoit och hans gäng på en bar på en klippa. Snackade med dom och Bernoits polare sa att jag kunde bo gratis i hans lägenhet i September? vilket flyt(om det är sant).

Så imorgon ska jag möta upp Pierre(som han heter) och Bernoit ,kolla på lägenheten och sen skulle de kanske ner och surfa och Pierre jobbar för O'neil så han hade massa brädor hemma. Jag kunde låna en och så kunde han visa mig hur man gör.

Sen kramade jag Sara och Matthias farväl och gick upp till min ruttna knarkarkvart för att sova.

Fete de Bayonne....

....påminner om ett gäng scouter på ett Friskis och Svettis pass.

Plocka äpplen allihopa..Fete de Bayonne

Jag har blivit jagad..

...av en brandbil. Skulle cykla till skolan och befann mig i ett virrvarr av gator. Spenderade en kvart i en rondell och sen hamnde jag på en enkelriktad väg och befann mig i ett oönskat chickenrace med en tutande brandbil. Jag kände inte att jag hade stor cykel nog att klara av brandbilen och försökte hektiskt vända om, brandbilen tutade och kom närmare och närmare jag började cykla det snabbaste jag kunde med fart i håret tätt följd av galna franska brandmän. Till slut kom jag till avfarten och stannade vid sidan då ser jag ett gäng brandmän gapskrattandes och busvisslandes åka förbi samtidigt som de hojtade franska ord som jag inte uppfattar. Jag skrattade högt för mig själv åt mig själv och cyklade vidare, hamnade helt galet fel och efter en timme gav jag upp. Bestämde mig för att strunta i skolan och satte mig på ett torg någonstans och åt frukost. Sen begav jag mig hem, får göra ett nytt försök imorgon då kommer jag bo i Bayonne och därifrån går det en raksträcka till skolan.

(Bayonne och Anglet är alltså två närliggande städer till Biarritz och förhoppningsvis kommer jag bo i Biarritz nästa vecka.)

Ja ja, kom hem och insåg att jag snart skulle möta min nya rumskompis som ska ge mig nyckeln. Jag och Sara cyklar till Bayonne, väl vid porten ringer jag på och någon mumlar ur högtalaren att han inte vet något om någon rumskompis? Jag ringer Christophe(som hyr ut lägenheten) varvid killen vars dörr jag ringt på kommer ner för att se vad som pågår. Jag ger luren till killen och han och Christophe pratar och skrattar i en kvart(på riktigt en kvart), Sen lägger han på och säger att jag ska ringa på en annan knapp..... Hur svårt var det att få fram den informationen? De beter sig som träden(enterna) Egentligen ville jag säga till honom, -Men du ditt #piiiiiiip# tog det dig en kvart att få fram den #piiiiiiip#  informationen men säger iställer -Oui.

Ringer på igen(på rätt knapp) och en annan kille kommer ner med en gång och visar oss upp, inne i lägenheten är det två killar och man kan väl säga att de verkar vara rätt liberala snubbar vad gäller olaglig rökning. En kille säger att han ska på semester, öppnar en stor låda där det endast ligger en kontakt, smäller igen lådan, ser helt väck ut och säger typ
-Ja, då var jag färdig (sorti)

De säger att de ska bara hämta en säng och kopiera en nyckel till mig så är allt klart. jag och Sara går och äter så länge och kommer tillbaka efter en timme. Efter det cykla hem igen igenom Bayonne, samhället ser typ ut som gamla stan i Stockholm, det är jättefint med en flod som rinner igenom.

Väl hemma, fixa iordning oss och åka iväg till lägenheten med mina väskor, nyckeln han hade kopierat fungerade som tur var. Sen till Biarritz för att möta en kompis till Mattias som heter Benoit, han bor i Stockholm men är fransman. Vi äter på ett brasseri och dricker vin, Benoit berättar att han är från en liten ort utanför Paris där det finns mycket häst? Vidare berättar han att det finns 450 hästar och 800 invånare. Sara hör fel och tyckte han sa 450 000 hästar på 800 personer men hur skulle det se ut?

Vi går vidare till två barer och dricker och pratar strunt. Sen till Bernoits hotell och hämtar en flaska vin eller liknande. Sen kör vi till stranden och sätter oss, tittar på stjärnfall och vågor och pratar om livet. Jag får låna en tröja av Bernoit som jag spiller på. Sen kör Mattias hem oss, min cykel står hos hans familj så jag tar den och cyklar vidare till min lägenhet i Bayonne. Väl hemma så kommer jag på att Fredrik har tagit med sig mina lakan och sängkläder, dessutom har jag ingen kudde. Tar och kurar ihop mig i en majaluktande gardin och handdukar, använder ett par jeans som huvudkudde. God natt

Ny skola nya mojligheter...

Mamman i familjen gjorde frukost till mig imorse och korde mig till skolan? Herregud vad de ar snalla? Jag kan knappt ta emot det. Helt nytt klientel i skolan alltsa, surfdudes och alla, ALLA haller pa med nagon sorts extrem sport. Men klassen var schysst som anda och lararen verkar rolig, hon tankte kasta ut en elev genom fonstret for att han pratade engelska. Sen kom mina foraldrar Sara och Mattias och hamtade mig med bilen fran min forsta skoldag, vi akte och tog en lunch vid stranden i ett vindigt och regnit Biarritz. Vagarna var jattehoga och stranden tom. Sen gick vi till en bar och tog en kaffe och da ringde min nya rumskompis och sa att han var sjuk och hade folk hemma sa jag kunde inte bo dar forran pa sondag? jaha...hur gor man nu da?

Drog till campingen har och fragade men inte ens dom hade en gravplats.Sa vi akte och kopte en cykel till mig istallet sa jag kan ta mig runt i ett omrade pa jorden dar alla andra kor bil fulla och lokaltrafiken fungerar om man har tur. I affaren var de schyssta och de monterade pa allt man behovde, Mattias hade for liten bil sa jag fick ta kartan i hogerhanden och vingla ivag mot Bayonne i sakta mak. Det var ratt trevligt att cykla runt i min forvirring da jag aldrig vet vad som vantar runt hornet. Lyckades ta mig fram utan lokalsinne och var jattenojd. Val hemma hos Mattias bjods det pa mat och jag som star langst ner i hierarkin har i huset forsokte hjalpa till sa gott det gick. Sen skulle Mattias och Sara ivag och titta pa nagon lokal sporthandelse men jag kande att jag var tvungen att losa min boendesituation. Hittade en kille pa natet som hyrde ut ett rum och flyttar in i morgon klockan 14.00... intressant.

Biarritz...

...anlande jag och Fredrik i pa torsdagen. Vilken javla skon stad. Sara och Mattias kom och hamtade oss och vi korde till Mattias pappas hus. Jag och Fredrik fick ett eget rum med ett AKTA tacke och varsinn kudde!! Det ar mer an vad jag har haft under mina fem veckor i Bordeaux, jag var overlycklig. Sen akte vi till stranden och det var sa harligt; vilken semesterkansla. Det var asskona vagor och vid ett tillfalle sa skoljdes jag upp pa stranden och satt helt plotsligt pa torra land i en sjojungfruposition med ett kilo grus i bikinitrosorna...ha ha ha..

Sen gick vi ut och at pa kvallen och hade det nice. Dagen efter, stranden igen och sen in till Fete de Bayonne och kolla pa dansande fransman i tusentals. efterat drog vi till Biarritz och at mat och satte oss pa en bar precis vid havet och bestallde in helror som brats. I Biarritz ar det ratt mycket rikt folk blandat med surf dudes, en salig blanding. Efter det gick vi pa klubb och dansade sen hem och sova. Jag kan knappt forsta att jag ska bo har, nu nar jag umgas med Sara och dom sa kanns det som att jag bara ar pa semester. Ja just det, pa fredagen var vi aven och halsade pa min nya lagenhet innehallandes en ratt skon typ verkar det som. Han hade det jattefint hemma och det finns matsal en fet widescreen, playstation och tradlost bredband. Perfekt!

Fredrik akte i morse och idag sa har Sara och Mattias varit pa slaktmiddag sa jag har varit hemma sjalv har och lyssnat pa musik, skrivit lite och bara chillat. Underbart att fa vara lite sjalv faktiskt och reflektera over allt som har hant och ladda infor morgondagen med nya skola och nytt hem.

Franska tangentbord tilltqlar inte mig, de har moblerat om alla bokstaver sa jag fick lasa igenom det jag har skrivit och insag att overallt dar det skulle sta bokstaven a sa var det ett q....sag ut som ett helt eget sprak och det blir det ju kanske ocksa...eller jag vet inte.

Min sista...

...skoldag i Bordeaux var idag, jag var lite trött för igår så samlade jag ihop folk jag lärt känna under min vistelse här för att ta en drink. Jag tog med Fredrik och vi satt och skrattade och umgicks. Anna en tjej i klassen är ju 1.86 och Hamad undrade om han hade någon chans på henne trots att han var 1.68, hon tackade nej och han började skratta och sa -Not even two Hamad would be enough for you!! I could put another Hamad on my shoulders and YET she would not be satisfied! 


Idag när jag kom till skolan idag så kändes det lite bittersweet, varje gata jag gick på påminde mig om att jag inte skulle återse dem på ett tag eller kanske aldrig. När jag berätta för min lärare att jag skulle sluta så sa hon att hon skulle sakna mig i klassen för att jag skapade så god stämning i klassrummet, hon sa dessutom att hon skulle sakna att någon som kom in sent. =)

Jag tackade henne för denna tid och sa att hon var en helt grym lärare för det har hon verkligen varit. Sen gick jag och Mattias(en svensk),, Gabrielle(italienare), Jose(spanjor) samt två äldre tjocka engelskor med rappa munnar och åt lunch. Gabrielle satt och berättade att Italien var praktiskt taget bäst på allt, Jose sa ingenting, Mattias pratade väder och engelskorna berättade att de inte fick skratta i sin klass för sin lärare, läraren(ca 45 år) hade tom sagt till en av tanterna(ca55 år) att hon skulle sluta bete sig som en 15 årig flicka och inse allvaret med språkkursen...hahaha...tanten hade svarat -Men va fan jag är ju på semester.

Sen när jag skulle ta farväl av de tre männen så lyckades jag göra tre fel av tre möjliga. Jag försökte lägga armarna runt italienaren medan han stoppade mig och pussade mig på kinderna, sen så försökte jag pussa svensken efter italienaren och då kramade han mig och spanjoren försökte jag då efter svenskan att krama men då pussade han mig på kinden....high five någon?

Sen hämta mitt certifikat för denna månaden och begav mig hem till min nya hushållerska Fredrik, han hade tvättat och städat...en ängel eftersom jag var rätt trött.

 

Imorgon bär det av till Biarritz, där ska jag antagligen bo hos en fransman men jag förstår inte riktigt vad han säger.

Dessutom ska jag möta upp Sara och hennes kille Mattias och vi ska alla bo i Mattias pappas hus och fira Fete de Bayonne(typ göteborgskalaset fast med helt andra människor).