Kom till skolan..

...med andan i halsen, satte mig och gjorde läxan medan läraren pratade, jag är helt grym(än så länge =)). På lektionen skulle vi skriva upp våra familjerelationer men Hamad från Kuwait vägrade, han sa att han inte hade nog med papper kvar i sitt block för att ta med alla famlijemedlemmar. Tysk Matthias sa meningen - Jag är ett pennfack och såg helt seriös ut.

Ja just det jag har ju kollat på fransk tv och det finns ett helt hysteriskt program som gjorde att  jag grät av skratt. När jag berättade om detta till Matthias så sa han att det var bäst att jag inte berättade det för någon för det lät som jag hade tagit olagliga droger. Men jag måste...okej...häng med nu....det är två snurrande golv som går åt olika håll i cirklar, på ett yttre springer en människa inut ett träd, vilket är väldigt svårt då du måste ta väldigt små steg, i trädet hänger det apelsiner.....okej...då kommer nästa person inspringande utklädd till en jättestor vadderad apelsin och ska tar sig förbi det springande trädet och in i den innersta snurrande cirkeln där golvet snurrar jättefort....och nu så ska den stora apelsinmänniskan försöka plocka de små apelsinerna på trädet som springer....de springer alltså hur fort som helst åt olika håll......okej... när väl apelsinen fått tag i en apelsin från trädet så ska han ge denna till en person som hänger i snören i taket med en korg på ryggen....hahaha, jag kan inte ens skriva om det här för jag skrattar så mycket....herregud...oj oj oj.

Okej tillbaka till verkligheten...Jag träffade en svensk idag, han hade en Fjällrävenryggsäck (på riktigt) det var så jag kunde veta vilken nationalitet han hade, så jag sa hej och vi snackade lite, han var från Trollhättan..... ja ja, efter skolan gick vi och åt mat ett gäng, jättegod mat vid en stor kyrka och jag började bli lite sömnig av att vi var ute igår så jag promenerade hem. När jag promenerade så lade jag märke till att fransmän är antingen jättekorta eller jättelånga? Okej, hem, vila och gick och handlade mat, försökte prata franska i affären men han som jobbade där log lite snett åt mig och började prata engelska istället...vilken groda, jag försöker ju öva!! =) Gjorde sen läxan och somnade. Imorgon är det fredag och då ska vi ut på stan och tydligen är det något ställe som har fest precis på floden Garonne som ska vara jättebra men vi får väl se.

Ja just det, de har nästan bara rosa toalettpapper här, jag undrar varför....eller jag kanske inte vill veta..

Ja just det ...

...jag har fått sex myggbett som är jättestora.

Oh la la...

....fransmän säger oh la la en hel del. Jag mötte på en fransk familj i en affär och när de tittade på grejer så sa alla oh la la i olika stämmor. Pappan mer brötig... OH LA LAAA..mamman mer nasalt ...oh lah lah... och dottern pep ....oh la laaaaaa och så pappan igen...OH LA LA LA LA LA. Om man tycker något är extra fint så lägger man på mer la la.

I klassrummet idag så sa Michael, en nya-zeländare till vår lärare....oh so you mean...ööööö + öööö equal ööööö?
Vi har kommit långt med andra ord, man behöver tydligen bara bokstaven ö så kan man prata med vem som helst.


Det första glaset Bordeauxvin har druckits. Jag och tysk Matthias möttes igår och skulle dricka vin. 
Vi promenerade förbi alla gamla portar och teatrar och byggnader ner mot floden Garonne som flyter igenom staden, där nere skulle det tydligen ligga en del barer. Det är så roligt med att vara i en främmande stad, man vet ingenting om vad som ligger runt nästa hörn. När vi kom ner till vattnet var det jättevackert, det ligger en bred pool precis vid standkanten som har typ tio cm djupt vatten där folk promenarar runt barfota. Så Matthias tog ett kort och jag visade fuck-you fingret,
Sen fortsatte vi vidare till en bar som låg precis i närheten och tog ett glas och pratade om livet, Matthias berättade om en vän till honom som hade blivit lurad att ta ecxtasy på en fest och han hade blivit helt galen och då sa Matthias till honom, låtsas att du är Adolf Hitler...hahahaha...så nästa gång han såg sin vän så stod han och skrek till några killar som stod på knä -JAG ÄR ER GUD....BUGA FÖR MIG!

Sen gick vi vidare och hamnade bland araber och kebabbarer, det var kala vita rum med några stolar och gamla män som satt och ljög men det kändes som hemma så vi gick vidare och hittade en jättemysig bar som hade miljarder grejer på väggana och de spelade någon typ av fransk salsa.
Vidare till en rockbar och träffade på ett band från England och hette The Rebel, de var här för att spela i Bordeaux. Jag såg även en sliten lookalike till Tommy Lee som jag poserade med för att få ett kort. Sen åkte jag taxi för första gången hem, det var rätt billigt om man jämför med Sverige men det anses vara dyrt här. Sen sova, har inte gjort min hemläxa får göra den på lektionen imorgon.

Jag tjuvåker...

...på spårvagnen för jag har inte kollat upp hur man betalar avgiften än. Skulle det komma kontrollanter får jag köra den gråtande utlänningen. Hann inte äta frukost i morse så på rasten sprang jag ut och köpte en snickers och tog en ciggarett? (bra kosthållning).
Idag hade vi samma svåra kommunikationsproblem på kursen. Hamad, en kille från Kuwait skulle berätta vad han såg på en bild, men han kunde inte sluta skratta för han hade svårt att avgöra om det var två korthåriga halvtjocka män med feminina drag eller två butch-kvinnor på bilden, och jag förstår, det var verkligen svårt. Så han började fråga mig på knagglig franska och då började hela klassen skratta och i sorlet hörde jag Siegfrids bananskratt.
Senare under dagen så fick amerikanen Scott problem när han skulle svara på en fråga, varje gång han inte vet vad han ska säga så gör han klickljud.

 

Dagens intressanta information om Frankrike är att beroende på vilken fransk region man bor i så pussas man olika många gånger för att hälsa, detta varierar från en upp till fyra pussar. Så det kan med andra ord inträffa att en fransman pussar en fransman en gång på kinden men då har den andre inte hälsat klart förrän han har pussat honom tre gånger till. Jag försökte förklara att vi inte pussar folk i Sverige utan skakar mest hand men det gick inte så bra.

Efter skolan gick jag och tysken Matthias och åt på en uteservering, vi pratade om att åka ut till havet någon dag då det är fint, han har bil(en tysk bil). Matthias berättade om Münchens ölfestivaler och hur glada det tyska folket är och det verkar inte bättre. Det kanske är första och andra världskriget som har gjort dem sådana, jag menar att de gick runt i strukturerade led alldeles för länge och hade samma kläder, men det vågade jag inte säga (dont mention the war). Efter vi hade ätit spatserade vi runt i Bordeaux och kollade in staden, det är verkligen jättevackert här. Vi tittade även i lite i butiker och jag köpte en bikini eftersom min ligger i en "glömt"-låda på gymmet. Sen skildes vi åt och jag traskade hemåt. När jag kom hem vilade jag lite och kollade på den värsta serien i världen, Sjunde himlen...Vilka moralkakor, det måste vara någon frireligiös sekt ligger bakom. Det bästa med att se den på franska var att jag inte förstod vad de sa. Ja, ja sen drog jag ner till ett Internetcafé med wiiiifiiii och satt och chattade och mailade. Grattis Linda till Sydafrikajobbet, Grattis Fredrik till viktökningen, Grattis Åsa till den frånvarande dvärgen (det kanske är lika bra) och Kalle?.skärp dig.

 

Efteråt hem och göra mina läxor, det är bra tempo på den här kursen, endast två dagar bakom mig och mycket att plugga. Vår lärare är som fantomen ? Hård mot dom hårda.

Dag 2

Vaknar helt groggy och försöker kolla på kartor för att ta den snabbaste vägen till skolan. jag ska tydligen vara där klockan åtta men när klockan är kvart i har jag inte gått än. Försöker ringa taxi men taxichauffören bara skriker helt obegripliga saker i örat på mig , eller ja, han kanske inte skrek men jag hörde inte vad han sa. Packar ner dator och rusar iväg. Det regnar ute och mitt hår krullar ihop sig som en spindel man har petat på. Hoppar på spårvagnen och går sedan i rask takt med en karta i handen igenom Bordeauxs gator och torg och försöker lokalisera mig. Väl framme möter jag en gammal 1800-talsbyggnad och visas in i ett rum. Det är allt från gamla män från Wales till tyska kvinnor med staccatohår. De sitter där tysta så jag frågar den äldsta herren vart han är från och sen får jag alla att presentera sig och säga vilket land de är ifrån. Åldrarna varierar från 25 upp till 60 år. En tysk man har en banan-röst och påminner sjukt mycket om en tysk herre i serien Allo allo hemliga armen.
http://www.bbcprograms.com/pbs/catalog/alloallo/images/0805allo.jpg 

Sen har vi vår första lektion och jag håller på att skratta ihjäl mig, det är som en komediserie där inne. Vår lärare är fransk och vi får inte prata ett ord engelska eller andra språk heller för den delen. Så när någon undrar något så säger de...oui, ce la...oui...ca va..ööööööööö...hahahaha. Och när han från Allo allo pratar sitter jag och biter mig i insidan av läppen..

Efter skolan så slår jag följe med en tysk kille som heter Mattias och en amerikansk kille som heter Scott för att äta mat. Mattias börjar prata tyska med mig, ett språk som jag helt plötsligt förstår? Scott är intresserad av viner och säger att han blir ledsen varje gång det regnar för att han tänker på druvorna (ok?).

Vi sätter oss i en parkliknande del av Bordeaux och får in varsinn jättestekpanna med mat.´Jag hade glömt ta ut pengar så Mattias fick betala, men jag lovade att bjuda på lunch imorgon. Sen lämnar jag dom och drar till ett internetcafé för att betala räkningar. Flanerar sedan runt och handlar mat med mig hem från en liten affär där jag lyckas prata franska med en gammal tant?? Det verkade som om hon förstod trots att jag knappt själv hängde med.

Åkte sen hem till min hood och lade mig och sova en stund, gick sen ner på kvällskvisten till wiiiiiifiiiii McDonkan. Nu ska jag hem igen och läsa mina läxor tills imorgon. 

Intressant hur livet kan ändras, hur ett enda beslut kan förflytta mig från Göteborg till Bordeaux på mindre än en månad.

Bordeaux..

När jag kommer av flyget och går in i ankomsthallen ser jag en stor skylt med mitt namn på. Leslie, vars lägenhet jag ska låna står och väntar med en vän. De pratar dålig engelska väldigt snabbt och säger bokstaven ö mycket. Vi kör till hennes lägenhet, jag får duscha och byta kläder sen så ska jag med dem in till stan men jag inser att jag inte sovit på över ett dygn och ber henne visa någonstans jag kan äta o köpa ciggaretter i närheten. Hon tar med mig ut men allt är stängt, det är ju jävla söndag i södra europa. Jag ogillar det något, då alla med framförhållning klarar sig och jag ligger mer risigt till. 
Det enda som är öppet är McDonalds(såklart) så jag handlar mat och får klara mig på den enda ciggaretten jag har kvar. Går hem och äter, somnar, vaknar, går till McDonalds igen för att surfa lite (de har trådlöst så kallat wifi(man säger wiiiiifiiii med fransk accent). Sen hem, slår på tvn, det är Die hard II på franska. Bruce pratar självklart flytande franska....jag är ju i Bordeaux....:)

Okej...

packade, rökte, städade, tvättade och åt mackor. Åkte buss till Oslo, gränsen till Norge var inte så välbevakad, jag vet inte vad jag hade väntat mig men inget. Jag ringde upp min vän Åsa och insåg inte att jag var i Norge förrän jag började titta på skyltar och det stod Traffikksikkerhet.
Kom till Oslo och hjälp...i ösregn och mörker styr chauffören in på busstationen och jag hamnar i ett Twin peaks liknande land. En busstation fylld av vanställda människor. Jag såg på riktigt allt från ringaren i Nottredam till hålögda människor som pratade med sig själva. Tydligen så har inte Norge ett socialt skyddsnät eller så är det busstationen som fungerar som skyddsnät? Jag vet inte....jag ville inte ta reda på det heller utan drog snabbt med fly(g)bussen till Gardemoen.

Att sitta på en flygplats för länge....
Jag har ätit en våffla, en crossiant, en pastasallad och vindruvor. Jag har stirrat på en blå prick, jag har suttit rakt, halvlegat och legat raklång. jag har pratar med främlingar, stirrat på en asiat som pratade i telefon, lämnat mina väskor till främlingar. Jag har chattat på nätet, surfat, hjälpt främlingar att lokalisera sig på flygplatsen och innehar information om vart man utan lov kan ladda sin dator.

Spenderade tiden 23.00 till 07.00 på flygplatsen, vid halv fem på morgen började jag checka in och hamnade i taxfree och var nog en perfekt kund, uttåkad, förvirrad och köpglad. Taxfreen såg ut som ett paradis.

Oui, oui...HAHA!

...nu börjar den franska bloggen!!

Idag så slutar jag...

...jag fick en stor fin blomma, en fransk reseguide och en vattenkanon. Jag vet inte om jag får ta med mig vattenkanonen på planet men reseguiden går säkert bra.....eller ja...kanske inte det, senast jag flög fick jag inte ta med mig min hudkräm på planet, de antog säkert att jag skulle smörja in de andra passagerarna tills de var så hala så att dom dog eller nått.

Anyway....jag ska åka till Frankrike i tre månader, så då startar jag upp den franska bloggen med äventyr från Bordeaux och lite senare Biarritz.
Start den 25 juni.

Jag avslutar denna tid med dagens Guiliano....

-Taka, taka? (säger Guiliano till mig och Mia)
Vi tittar frågande på honom.
-Var det inte taka, taka? säger han och knackar mot väggen.
Vi förstår ingenting och får inte ens fram ett ljud.
Då svarar han....-Det var inte du, det var inte jag, det var i ett annat liv.

Syns i Frankrike!

Ha en bra dag!

Jag kom på...

...att eftersom jag har ätit kakor varje dag sen jag började här i september så kommer jag antaligen få sån kak-abstinens nu när jag slutar så jag kommer ligga hemma på golvet i fosterställning och väsa ut ..kaaaaaka...kakkkkkkkaaaaa.

Jag har äntligen...

..hittat Mias akilleshäl, hon tycker det är skitäckligt med snor och spott. HA!
Det tråkiga är att jag slutar detta jobbet imorgon och har bara ca 24 timmar på mig att uttnyttja min nyfunna information. Jag har redan berättat två anekdoter, den ena när min lillebror hade snor på armen och den andra som involverade min kompis och en slemklump.
Mia blev jätteäcklad.

Det var precis en brandchef...

..här för att kolla brandsäkerheten. Han pratade väldigt grötigt och skumt så när vi trodde att han gått så säger vi följande:
Mia  - Vad pratade han för dialekt?
Jag  - Han var ju full...
Marie - Han är ju brandman så man vet ju aldrig vad han sniffat i sig.
Mia  -Men vad pratade han för dialekt?
Jag - Det kanske hade brunnit i munnen på honom.

Då kommer han ut från toaletten...(han hade alltså inte gått)

Vi kommer alla åka till helvetet.(fast inte Mia för hon är gravid) 

Min lillebror Jonathan...

...är anställd på ett byggföretag. Nu senast skulle de bygga en busshållplats men då blev folk arga som bodde i ett hus som låg vid busshållplatsen. Så då fick Jonathan och hans kollegor riva ner allt de hade byggt.
Jag frågade om Jonathan kunde gå och prata med dom i huset, för det är väl hur bra som helst med en busshållplats precis utanför ens hus? Men Jonathan påstod att det pågick inavel i byggnaden, att alla var släkt med varandra och att de hade hundar som bajsade på gräsmattan utanför och de tog inte bort bajset och alla var ihop med varandra.

Jag bara...jaha...

Peter har...

...dykt upp igen, han förnekar dock att något mord har begåtts man han haltar på ett skumt sätt.

Jag undrar lite..

vart Peter är. Han sa förut med arg röst i telefon att han möjligtvis skulle strypa någon och sen dess har jag inte sett till honom.

Vid fikan idag...

...så berättar jag att jag drack grönt te med pepparmintssmak och då utropar Mia. -Men det luktade jag!
Sen berättar Marie att hon har hoppat bungyjump och säger att hon hoppade ett tangohopp men jag misstänker att hon menade tandemhopp. Sjukt att göra olika dansstilar på väg ner med ett rep om fötterna.
Dessutom har jag tydligen själv sagt meningen,
- Ja, ja ....Ny vecka, nya möjligheter!..... så nu kan jag inte längre håna folk som säger klychiga kommentarer..FAAAN!

Källan till..

...all förvirring i mitt liv har fått en förklaring. Detta utsattes jag för vid väldigt tidigt ålder. Känsliga tittare ombedes titta mellan fingrarna.

P.s Känn dig gemensam med en överrock.

http://www.youtube.com/watch?v=eGzxDMFnb98

Idag...

...så har jag sjungt så högt att bestick rörde på sig.