Ett ord...

...som jag tycker är intressant är. Bulgur, hallå liksom...Bulgur? Säg det högt för dig själv tre gånger. Bulgur, Bulgur, Bulgur. Det är roligt.

Mia är på semester...

...det är rätt tråkigt. Men jag har ju ändå Anita och Ingela som sitter i rummet brevid, de har på jättehög musik för de hör ingenting. När jag går in i deras rum o säger något så brukar en av dem titta upp o skrika VA? medan den andre hör att den tredje skriker och därför lyfter den fjärde på huvudet och undrar vad som pågår.

Eller ja..

...en kille jag kände (KÄNDE). Mötte honom på stan, han säger att han har den roligaste historien någonsin, det var det värsta o roligaste han hade hört (vill varna folk för att säga detta). Han berättar historien som handlade om piercing och när väl den var slut(vilket jag inte insåg för jag fattade inte poängen) så vänder han på huvudet och kollar åt höger och sen åt vänster, tyst.
Jag förstod inte om den var klar eller om han hade bytt personlighet eller vad?
Så jag sa:
- Jahaa ...
Han - Ja(kort). 
Jag  -Jag ska nog gå nu.
Han -OK.
Jag -Men vi syns!
Han-Ja.
Jag -Hej då.

Efter detta har jag sett honom på systembolaget där han jobbar. Då brukar han skrika högt från sin kassa. -HON FÅR INTE HANDLA HÄR!

När jag började..

..på det här jobbet stack vår granne vid namn Bosse in huvudet (på kontoret) och frågade om någon ville ha en TV. Och det ville ju jag eftersom min TV vid denna tidpunkt hade börjat stänga av och sätta på sig själv. Så nu varje gång jag träffar Bosse så frågar han - Hur går det med tv:n? följt av ett glatt leende. Jag har nu svarat - Ja, du, det går bara bra!  minst 50 ggr.(på riktigt 50 ggr!)

Jag vet inte längre vad jag ska svara. Är det så att Bosse har nått den lägsta nivån av social kompetens?

Kommentar...

... som min goda vän Åsa sa när vi tittade på hockey. -Kolla hans feja, det ser ut som om den åkt igenom en ofokuserad svarv. Ansiktet var alltså väldigt hårt och ryskt. Det var roligt.

Jag ska avsluta alla...

...mina inlägg med meningen - Det var roligt, bara för att skapa så dålig stämning i bloggen som möjligt.

God Jul önskar Göteborg

God Jul önskar Göteborg

Jag brukar prata med människor..

....som jag inte känner. Vissa blir helt förskräckta, vissa glada. Nu på lunchen så handlade jag köttfärspaj på ett hak, började prata nutida nyheter med personal och två övriga i kön. Det blev ett otroligt intensivt samtal om anledningen till raset på E6. Det var riktigt trevligt.

Igår på..

..gymmet så skulle jag upp på löpbandet och när min fot närmade sig bandet märker jag  till min förskräckelse att bandet redan är igång, *fopp* sa det så åkte mitt ben in i väggen. Det var roligt.

Hur mycket godis..

...choklad, tårtor och kakor kan man äta?  Giuliano, eller ursäkta, Tommasknikovski Van der Tante av Höögeband går runt och sjunger "YOU KNOW IM FAT; IM FAT, YOU KNOW IT" i korridoren medan han äter tårta. Ingela ska börja äta sin mors diabetesmedicin för att kunna äta ännu mera skumtomtar, Anita säger att hon har inte längre bilringar utan volanger på kroppen. Idag åt vi tårta till frukost. Själv så gissar jag att det rinner OBoy i mina ådror, undra om man kan köpa nya artärer på svarta marknaden i Ryssland?

GIULIANO har nu läst min blogg

och vill hellre kallas...Tommasknikovski Van der Tante av Höögeband eller Julle.

Skinklotteriet är avslutat..

...varken jag eller Mia vann något. Ingela kammade dock hem två vinster(en ost och en chokladkartong). Två skinkor gick till Kristina och Peter.

Gestapo-Mia har bytt utseende...

Gestapo Mia har bytt utseende...

Helt plöstligt byter Mia look inför julen?

Ett tips ..

..om du känner dig osynlig på en fest, tänd eld på dig själv. Jag menar vem kan ignorera någon som brinner?

Framtiden..

...är oviss och lite mörk just nu. Mia har idag avslöjat sina planer för framtiden.
Det började med att jag i all enkelhet jämförde min person med Kofi Annan. Liksom Kofi är jag en värdslig, kompetent person med en stor dos ödmjukhet.
Jag frågar Mia vem hon själv jämför sig med. Svaret blev - Vem som helst som under sin karriär siktat på världsdominans. Hon började rabbla karaktärer ur de förflutnas skuggor såsom  Stalin, Mao, Darth. Jag frågade med pondus(precis som Kofi hade gjort), hur hon hade tänkt gå tillväga?  Då drog hon ett finskt skratt och kliade sig på den svullna vaden. - Lilla vän, allt börjar i liten liten skala.

-Hjälp! och vi måste sitta i samma rum hela tiden!

Sen sa hon med robotröst och finskbrytning. -I like you, When I rule the world, your death will be quick.

Tre små berättelser...


En kollega Robert, sov på vår soffa i hörnrummet i måndags för han hade varit Amsterdam hela helgen. Amsterdam låter som en farlig stad. För där hade han bland annat supit, umgåtts med kortväxta, horor(glöm inte kommatecknet) samt ett fotbollslag.

Vi har sett att de på andra sidan har haft Luciafirande, möjligtvis kan det ha varit ett Skinklotteri, vi vet inte riktigt.  Vi försökte blinka med vår ljusstake för att åkalla uppmärksamhet men vi tror inte de såg oss.

Mia har sagt meningen - Vart kommer den här ifrån? om en tandpetare som ligger på hennes skivbord, varvid jag uptäcker en likadan i min hand och säger -Jag har en med!
(Giuliano hade gett oss mango fem minuter tidigare men det hade vi glömt, jag satt väldigt lågt på min stol så jag skyller på den låga dåliga luften, Mia har inget att säga till sitt försvar mer än att hon är finsk.)


Mias nya smeknamn..

..är Fetvad. Alternativ om ni skulle vilja ha det är följande: Svällbenet, Köttbenet eller enkelt bara, Svullnaden.

- Vem kommer på festen?
- Bensvullnaden kommer.
- Vad roligt!

Martin Stenmark...

...har en låt som spelas på Mix megapol, vilket är den station som är mest frekvent hos oss i hörnrummet. Den heter Sjumilakliv och spelas otroligt många gånger om dagen, så många gånger att en hatisk stämning inträder i rummet varje gång den spelas. Mias väna ansikte mitt emot mig förvandlas till förbittring, agg och avsky, min själ utsätts för tusen nålar.

Jag ville bara berätta att jag hatar inte längre, jag har blivit en större människa, skrivt hans namn på en lapp och kastat ut i rymden. Jag har kramat om min värsta fiende, omfamnat min ångest. Ingenting kan längre skada mig.

Tack Martin Stenmark för att du finns.

Anita på jobbet...

...har startat en Skinklotteri. Jag har köpt två lotter, nr. 2, 22, Mia har köpt tre lotter 17, 10, 30.

Dagens Giuliano..

Han gör entre i vårt rum. Säger:

Giuliano : - Vill ni lägga en beställning?
Jag(skämtsamt för jag är så rolig): - Jag vill ha en vinterjacka.
Giuliano : - Neeej.
Jag : -Nej okej, en vanlig jacka då?
Giuliano : - Nej, nej,  JAG vill lägga en beställning.
Jag: - Jaha?
Giuliano: -Vill du ha en pizza.


Mia försökte hänga med i konversationen men började istället humma o gick till sitt "happy place".

Mias sittställning...

...intresserar mig, den är uträknad i minsta detalj. Hennes sittställning är byggd av en trasig kontorstol, en kudde, en brödback samt att hennes fysiska kropp med decimalers noggranhet är på plats.
Gör hon den minsta lutning mot skrivbordet så ramlar hennes matematiska konstverk ihop som ett förfallet luftslott.

Ibland när hon ska gå säger hon att jag kan låna hennes kudde, men jag vet aldrig riktigt till vad.

En kollega..

...som heter Giuliano kom precis in i mitt och Mias hörnrum efter att ha varit ute på ärenden, han berättar att han hade varit på Boplats och blev jättearg på dom där, sen säger han, Sandra en tjej sa - Men om du vill kan vi fixa dig ett hål. (Så här uppfattade iallafall jag historien)

Jag börjar givetvis skratta, fatta roligt om Boplats hade börjat erbjuda folk hål i marken eftersom det är ont om lägenheter. Typ, -Hur stort hål behöver du? Två ståplatser med engångsgrill?

Egentligen så menade Giuliano att han hade köpt ett skärp i samma veva(dock inte på Boplats) o behövde ett extra hål(i skärpet). Dessutom hade han enligt storleksanvisningarna storlek short and fat vilket gjorde honom ännu argare.

Sen berättade han också att han köpt soppa av en grekisk tant som var jätteelak.

Jag hänger knappt med själv...okej..

Dålig luft..

..min stol har varit väldigt låg idag, inte psykiskt utan fysiskt.  Jag har suttit jättelångt ner och när jag väl höjde stolen vid fyra tiden så kom jag ur den dåliga lägre luften(som är välkänd) och fick en uppenbarelse att jag drömt något roligt (som jag just nu inte kommer ihåg). 

Jag tycker det är roligt att man höjer sin stol och får en idé samtidigt.

Det är roligt.(dålig stämning någon?)

Dålig stämning..

...är förbannat roligt.  Tips på hur man går tillväga för att skapa dålig stämning är t.ex : Avsluta gärna korta historier med - Det var jätteroligt (fastän det inte var så). Skratta alldeles för högt när du går in i ett rum. Titta på folk för länge efter de har pratat klart utan att säga något.

Vill du gå ett steg längre, vilket jag själv inte rekommenderar då jag inte praktiserar det själv. Skrik högt när gamla eller barn är i närheten ( detta brukar Mias kille Tomas göra).