Här är bilder från min tid i Biarritz

http://www.facebook.com/album.php?aid=15379&l=c3821&id=623457749

Franska bloggen..

..är här med över. TA TA! Hoppas ni som läst haft rätt kul ändå.

I framtiden (där allt är stort) kommer ni kunna läsa om mina nya äventyr,  antagligen om en vecka i en mer familjär miljö nära dig.

Kram på er

Vaknade av...

...att Pierre kom in i mitt rum för att säga hej då...ÖÖH, god morgon. Jag tog mig samman och gick upp, försökte fokusera på vad man ska göra först, äta, duscha, packa....eller ...packa, duscha, äta...osv osv. Gick till slut och duschade först och gjorde allt annat sen. Ringde taxi, åkte förbi skolan och lämnade boken och fick mitt bevis på att jag faktiskt studerat franska i tre månader, ett diplom.
Väl vid flygplatsen så tar inte taxichauffören kort, springer in, bankomaten är trasig. går ut, försöker deala med en arg taxichaufför, lyckas till slut få han att gå med på att bara betala med de få mynt jag har. Flyger till London, planet är försenat dit.
Från början hade jag 1.40 h på mig i London men nu har jag ca 1 timme. Skitlång kö, står och väntar på väskan, funderar på om jag ska ta planet eller vänta på väskan( ca 7 minuter kvar till incheckning stänger). Börjar känna av att jag varken ätit eller druckit samt är bakfull men då rasslar bandet till och min väska kommer nästan först. Springer och försöker leta rätt på incheckning och är där två minuter innan den stänger. PUH...går ut och tar en ciggarett innan jag ska ladda inför säkerhetskontrollkön som är jättelång. Väl i den inser jag att mitt plan går om ca 20 minuter och frågar runt om jag kan gå före alla, lyckas med detta. Min ena väska fastnar i säkerhetskontrollen, och den bara ligger där och väntar på att någon ska kolla igenom den, försöker rycka tag i en person som kan kolla igenom den, (15 minuter kvar tills planet går). Får tag på en indisk sengångare som säger att han ska skynda sig och lunkar iväg för att hämta en låda. Han kollar i min väska och slänger allt mitt smink, jag försöker meddela att jag inte tänker sminka ihjäl någon av passagerarna men det funkar inte.

Frågar en herre på vägen om jag hinner till gate 36 på tio minuter, han skrattar och säger du kan ju försöka...ta tåget runt hörnet..TÅGET?? Ska jag åka tåg NU?? Kan man inte bara ha flygplan på flygplatser, måste man åka tåg också..det hinner ju inte jag just nu. Sitter och svär på franska på tåget, klockan 18.00 öppnas tågets dörrar och jag springer ut och upp för massor av trappor, hoppas att incheckningen inte är stängd. Rusar igenom terminalen och de sista är på väg in. Jag hann!! Sätter mig på planet och tänker -Hej jag heter Åza, kan ni stänga av värmen?

Sen i Sverige hämtar min lillebror upp mig på flygplatsen, va roligt! Känns sjukt att vara hemma, en halvtimme senare står jag i min mammas hall? Vad hände?

Avsked..

...Bestämde mig för att ta ledigt från skiolan och bara ha en underbar sista dag. Låg på stranden och solade, mötte upp mina Biarritzvänner  och gick sen på stan och handlade lite. En jacka, en tröja och mina sista Gaulloises. Tog en petit cafe på ett hak vid stranden och cyklade sen hem. Egentligen skulle jag sålt cykeln idag men det stället jag skulle sälja cykeln på ville inte ta emot den. På grund av detta bestämde jag mig för att ge den till Maud, jag vet att hon vill ha en cykel och det är ju lika bra, den kan ju ändå inte stå hos Pierre liksom.
Sen hem, Pierre kom hem samtidigt och vred på hög musik och dansade runt och tjoade, han var helt taggad då han haft ett jättetråkigt möte. Han skrek -Nu ska jag till en bar och sa att vi hörs sen...en timme senare var han hemma helt trött...haha. Jag begav mig ner till Arena cafe där alla skulle träffas för att fira av mig. Det var stängt? Vilket antiklimax..men vi drog till Bar Basque och satt där och drack och det kom mer och mer folk. Det var väldigt roligt trots att jag visste att jag förmodligen inte kom träffa någon av dem igen, eller ja vem vet. Sen glada i hågen vidare till den finaste nattklubben i Biarritz, väldigt lite folk på gatorna och lite folk på klubben. Skillnaden nu när säsongen är slut är så påtaglig, från att varje dag vara smockad med folk till att bara ett fåtal hänger ute. Men vi var ett bra gäng som dansade runt inne på klubben, pratade en hel del med Julian som är en av dem jag tror jag kommer hålla kontakten med. Sen så börjar som vanligt klockan närma sig fem och de stängde, jag pussade alla hej då och begav mig hemåt, en sista nattlig färd igenom Biarritz gator och torg på cykel. Kände mig glad men ändå ledsen samtidigt. Sova och hoppas på en ok bakfylla imorgon.

Igår hade vi ny..

..lärare som var jättebra. Det känns som om hon vi hade i två veckor förstört oss. Man får börja om på nytt nästan. Rolig klass också, vi pratade om karaktärsdrag och Marku frågade vad lögnare heter så fick han den manliga formen på ordet och så pekade han på mig och sa monteur.


Under min tid här så har jag umgåtts med verkligen alla olika åldrar allt från 60 åriga gubbar till 17 åringa småtjejer. Det är så roligt att man bortser helt från ålder, sen kommer man på bara...men han kan ju vara min morfar.

Regn idag, var hemma och Pierre skulle måla om sitt trapphus för en granne har klagat att Pierre har förstört hela trapphuset när han flyttade in. (Huset är alltså egentligen två plan men pierre har byggt om vinden där och gjort till en lägenhet. Vi pratar alltså inte ett typ sjuvåningshus). Jag sa att jag kunde hjälpa till, jag tycker ju det är roligt att måla. Pierre var aggresiv under målningen och sa nu ska grannen få och målade jättefult. Det fanns ingen lampa på mellanplanet och jag höll på att skratta ihjäl mig. Jag ba..men jag ser inte riktigt listen, jag kanske målar utanför?.....Pierre svarar -Strunta i det, bara måla på, måla gärna utanför. Efter han har varit i lägenheten och hämtat mer färg säger han även, målade jag här förut? Ja, ja..strunt samma.

Vår arbetssäkerhet är sådär, han står på ett smalt trappsteg på en färgburk och två böcker och balanserar på tårna och jag sitter på huk nedanför och målar listerna.  Jag sa att om du ramlar på mig nu och vi dör så kommer ingen förstå vad som har hänt. Världens fulaste målade trapphus och två döda, vad var motivet? Jag hade även varit missnöjd med att detta var det enda jag lämnade till eftervärlden, en jävligt dåligt målad list.

 

Sen lagade Pierre mat och vi satt och snackade, sen kollade vi på en värdelös film och sen sova.

Värme..

..shit vad varmt altså, badade hundra gånger. En svensk kille satte sig brevid mig på stranden och ringde ca sju samtal, alla började så här. -Ja tjena...nej, jag ligger här på en mur i Biarritz och solar...ja, ja jävligt skönt. Nästa samtal ...-Ja tjena...nej, jag ligger här på en mur i Biarritz och solar...ja, ja jävligt skönt...o.s.v. Det tyckte jag var roligt, undra om det är väldigt svenskt att göra så eller om fransmän gör det också...typ  -Nej jag sitter här på en kall bänk i Göteborg..ja, ja jävligt blåsigt.
Satt i strandbaren och åt, hängde hemma med Pierre sen. Senare gick till 100 marche och kollade på rugby med tyskar inklusive Lars. Lars är som en liten arg tomte ibland och han är jättelik Stalin. Frankrike vann och alla var glada. Sen hemmåt.

Fantastiskt..

..bakis jag har varit idag. Intressant, men slet mig ner till havet för att hänga med folk och bada. Missuppfattade Pierre angående middag med hans far och köpte en baguette istället. Sen hem och vila för att senare träffa Kuna och resten av skolfolket. Rätt lugnt, sen till en klubb och dansade och dansade och cyklade sen hemåt.

Vår lärare är galen!

Idag började hon föreläsningen med att vi skulle diskutera världsproblem. Hon ville veta hur jag ville lösa global warming, det ska jag alltså ha ett franskt svar på klockan halv tio en fredag? Hon har även den mest speciella klädstilen jag sett på länge, halvlånga fladdriga ljusblå bomullsbyxor, höga svarta stövlar, en halvpolo i svart plysch, en stor knut på huvudet och små gestapobrillor...fantastisk creation.

Diskuterade detta med Markus och han sa vadå då du har ju kaninbyxor?. Jaha, se där ja, jag ba...men kaniner har ju jättekonstiga ben och okej att jag kanske är den mest välskapta människan, men jag har inte så stor knän. Han började skratta och insåg att han sagt fel, han menade morotsbyxor. Ja alltså de kallas så i Schewiz pågrund av liknande form eller något.

Mulet idag med regn hängande i luften men ändå varmt, åkte hem och sov och chillade hemma. Pierres pappa dök upp med Pierre. De gick ut och käkade och jag gjorde mig iordning för att möta folk på mötesplatsen Ventilo, sen vidare till Arena cafe. Dansa och skoja runt och sen till nattklubb, återigen stora irländska män med för mycket innanför västen, i dubbel bemärkelse. Vilka kaggar alltså, fett och muskler i stora drivor. de omringade oss och en frågade om jag behövde hjälp, jag sa ja..att komma ifrån er. Dansade runt, några av tjejerna började dansa sexiga danser och jag kände att jag kunde inte riktigt stå för det och drog till baren för att hänga med Dani istället. Han stod och pratade med en australiensare som jag skrämmde bort förra veckan. Jag bad återigen om ursäkt. Det finns en person till i världen som inte tycker om mig. Han heter Jonas och var ihop med min vän Sara. Han är ju helt ofarlig och kort, men gjorde ändå hatramsor om mig och bannade mig för att jag allena var anledningen till att deras förhållande inte fungerade....

Sen gick jag och Dani på efterfest hos ett par med barn. det var en jätteflott lägenhet och paret var välklädda i lyxig stil, guld kändes väldigt populärt kan man säga. Det var ett stort gäng där och jag lyckades göra fin entre, när jag skulle hälsa på entouraget så välter jag tre glas på bordet med min väska. TA TA! Paret som bodde där hade precis snortat kokain och hon berättade att hon alltid var livrädd att barnen skulle få i sig något som de hade glömt på bordet? Eeeeeh..ok

Sitter och pratar och tar ett glas vin sen drar jag hemåt på min cykel.

Jag är helt trött..

...på att skriva. Så jag tänkte att vi låtsas att jag ska dra ett skämt, så blir det roligare!! Jaaa....Sååå...
 
Gick till skolan, vi är ju en väldigt liten grupp nu och det är skönt, James slutade idag så nu är vi ännu färre.(hahaha, färre!) Cyklade hem efter skolan och mötte upp alla på stranden i vanlig ordning, sen hem mötte Pierre(hahaha, Pierre), han skulle på dejt med en modell och var jätteglad. (hahahaha, jätteglad?)Jag sa att jag var missnöjd för att han aldrig var hemma och att jag bara fick städa och tvätta och diska.(hahahaha, diska..oj oj oj) Sen drog jag till strandbaren för att möta upp folket(hahaha, folket), kände att jag var en tyst person men lyckades ändå prata mest av alla. (hahahaha, mest av alla, fan va sjukt). Sen gick vi till Ventilo sen hem. (HAHAHAHA)...ok hej då..

Underbart liv...

..skola, strand och sol. Mötte en tysk från skolan på stranden som hade bränt sig stenhårt i ansiktet så det hängde hud i drivor under hans centimeter tjocka lager av solskyddskräm. Jag tog självklart kort, såg för roligt ut.
Möblerade om ihop med Pierre i lägenheten, hans pappa kommer till helgen och det ska bli intressant, en gammal fransk revolutionär tydligen, men det verkar ju vara mer regel än undantag i det här landet. Kuna och Maud skulle till Lars och hänga men jag stannade hemma och käkade pizza med Pierre och pratade om livet, sen sova och hoppas på bortgång av hosta.

Varje dag..

..är det någon som frågar om jag är ny på skolan, det börjar bli riktigt kul, jag är verkligen beiga mannen..hahaha. Nu är vi bara sex stycken i klassen och det är rätt skönt, vår hispiga skolfröken känner sig också lugnare tydligen och är bättre nu. En kille berättade att hon hade börjar gråta för att bandspelaren inte funkade.
James en kille i min klass som jag har läst med i fyra veckor blev helt förvånad idag då han hörde att jag var svensk(även om jag sagt det varje måndag då vi måste presentera oss själva), han trodde jag var från Schweiz. Lars har slutat och Dani var tvungen att jobba denna veckan och då hittar man alltid nya att hänga med, det är roligt. På något naturligt sätt så umgås man med fler när man inte har sina vapendragare med sig. Efter skolan ner till stranden i vanlig ordning och satt och hostade och försökte att inte bada pgs sjukdom men det var omöjligt.
Sen smsade Pierre och tyckte att vi skulle åka och handla mat. Vi ska vara väldigt hälsosamma nu framöver och äta nyttigt samt träna. Det låter helt grymt bra tycker jag som behöver komma i form tills jag kommer hem(hur nu det ska gå). Vi åker och handlar och kör den proffesionella stilen i affären, snabbt och effektivt. Sen vid  kassan när jag ska betala så fungerar inte mitt kort så Pierre får betala, jag säger att jag försöker blåsa honom men att jag tror att han har kommit på mig. Pierre möter en polare som står bakom oss i kön och de står och pratar i lugn takt och kön blir längre och längre, men vi är ju i Frankrike och där gör man så och ingen stressar för det. Alla i kön står bara och snackar eller tittar sig omkring och ser ut som om de kan stå där hur länge som helst.
Sen hem och Pierre gör nyttig sallad till oss, vi har en väldigt trivsam samvaro, vi går runt och sjunger och gapar och skämtar, känns väldigt naturligt. Sen smsar Kuna att de ska till Ventilo återigen och jag åker ner dit, träffar massa folk från skolan. När bartendern ser mig så går han och hämtar vitt vin och ställer fram automatiskt..hmm..bra eller dåligt? jag vet inte. =) Alla sitter och snackar och en kille från Köln är jätteintresant då han tagit sin magister i politik så vi sitter och diskuterar statsskick och ministrar. Markus som är så rolig är även där och vi bestämmer att vi ska hitta på något innan jag drar, han är verkligen skitkul synd att vi inte har hängt mer. Det dyker även upp nerrökta holländare som delar ut maja till höger och vänster och alla sitter och röker utan jag då som sitter med mina Gauloises i vanlig ordning. Sen stänger dom och jag cyklar hemåt.

Ja just det..

..detta är det enda stället jag varit på i världen där alla lämnar sina väskor på stranden utan överbevakning, det ligger grejer överallt på tomma handdukar medan folk är och äter eller badar. Fantastiskt skönt, i början bad jag folk passa min väska och de såg helt frågande ut.
Det enda polisen håller på med är att ta fast folk som kör fulla.

Host... host...

..vaknar och kör en skön hostattack från underjorden. Ni vet en sån som blir helt urspårad och man hamnar på utsidan av sig själv nästan. Pierre och hans polare är uppe och ska dra iväg till Toulose, jag säger hej, pratar lite med dom och gör frukost. Sen funderar jag på att dra till stranden, men tänker att jag borde kanske stanna hemma och kurera mig lite, men sen vill jag gå till stranden, men bestämmer mig för att gå till kylskåpet, sen funderar jag på att gå till stranden men sover lite istället, sen funderar jag på att gå till stranden men surfar på nätet istället. Så håller jag på tills Kuna skickar ett sms och frågar om jag vill komma ner till Ventilo, då tar jag mig samman och beger mig iväg. Nerförsbacke hela vägen ner till baren. Väl där sitter vi och snackar och tar ett glas, möter folk från Lars kollektiv och skojar med dom. En kille vill ta massa med kort på oss och det blir en skrattfest med många roliga bilder till följd. Sen vid ett känner vi oss nöjda och jag cyklar hem, en kamp med uppförsbacken gör att jag får gå en bit. Sen tvätta Pierres kläder i tvättmaskinen så jag kan tvätta mina imorgon. Sova.

Fredag innebär..

...återigen att folk ska åka hem, idag åker Michael och Anja, två jäkligt sköna typer. En som heter Nicole åker också men hon är intetsägande, jag har försökt prata med henne men det går inte, Dani försökte också men insåg att han själv hade pratat i en kvart. Efter skolan cyklade jag och Lars mot centrum och sen till stranden. Mötte Henrik från det svenska surfkollektivet och satt och pratade med honom, det var hans första lediga dag på typ tre månader. Två engelsmän från London kom fram och pratade med oss och de var jävligt på, -Ska vi äta middag ikväll eller ska ni med imorgon och äta middag?? Va ?, va ?..ska ni ? ska ni ? Vi ba...eh, ja kanske...-Jo men kom igen, vi har bokat bord för sex personer ifall vi skulle bli mer.... ikväll? Ska du med eller ska ni med? Va ? va?
Alltså när folk är så på så anar man ugglor i mossen.

Sååå....hängde på stranden och badade flertalet gånger trots att jag har världens hosta, alla i skolan är förkylda och hostar, idag under lektiononen hörde vi en kille snyta sig i, på allvar, i tio minuter. True story.

Möter massa folk från skolan och jag känner igen en del äntligen, dock säger en kille jag möter -Jaha du går på min skola, är du ny? Jag har aldrig sett dig förut? haha... jag är tydligen en intetsägande grå figur, ungefär som beiga mannen i Roy och Rogers mack. Han som ska hämta sin bil men så fort han ska börja prata så hamnar han bakom en dörr eller i ett skåp...hahahaha.

Efter stranden, hem och äta. Pierre kommer hem helt taggad för att det är fredag, vräker på högsta volym med The Strokes och dansar runt med ett tufft ansiktuttryck och skiker WOOOOOO...YEEEEEAAH hela tiden och äter snabbt för att sedan dra till 100 Marche(strandbaren). Han ska möta gamla vänner från La Rochelle där han är uppväxt, så han kilar och jag gör mig iordning i lugn takt, lyssnar på 80tals musik och dansar runt och försöker bestämma vart jag ska. Till slut blir det en pub för att kolla på rugby med Dani, The woldcup har börjat och det är Frankrike mot Argentina. Väl där är det ett jäkla liv, alla skriker och blåser i tutor, det går inte så bra för Frankrike och alla blir helt vilda. Jag håller hårt i mitt vinglas och försöker se till att inte bli omkullputtad. När andra halvlek börjar så visar dom bild på en fransk spelare som ska in och alla börja skriker som om en ångvält är på väg mot dom. Alltså de visar en man som ser ut som ursinnet personifierad, han har långt svart hår, typ 2 meter lång och helt vild blick...han hade jag aldrig velat åka hiss med...hjälp! han kallas Attila och är den mest populära spelaren i franska rugbylandslaget.

Efter matchen så drar jag och Dani till stranden där folk från skolan har fest. Sitter och dricker och pratar med alla, sen ska vi på klubb och går ett jättegäng till en klubb i närheten. Där inne dansar vi runt och dricker drinkar, Möter på ett gäng irländare som jag gissar spelar rugby då ingen av dem har någon nacke, huvudet sitter direkt på kroppen och alla är helt enorma. De dansar runt på dansgolvet och ser så väldigt roliga ut, tänk stora nacklösa män som rör sig till musik i grupp. Sen stänger de, klockan är sex på morgonen och jag cyklar hemåt. Smyger sen in i lägenheten då det ligger folk och sover i vardagsrummet. God natt

Idag i skolan...

...så höll jag på att dö av skratt flera gånger, Lars tror att jag max är 12 år på grund av mitt beteende. Vid ett tillfälle stod vi och skuggboxades och så ska han böja sig ner för att göra en väldigt intressant version av en uppercut och spräcker hela bakdelen på sina byxor..*RATCH* hörde man bara....hahahahaha. Sen gick Lars och smög omkring längs väggar i skolan resten av dagen.
Markus en kille som jag ljög för när vi var ute och sa att jag var en transsexuell brandman(ja, vad håller jag på med?=)) kallar mig för fireman varje gång vi ses.. Sen hem och vila på grund av månadens ankomst av magsmärtor. Alltså hur roligt är det att vara tjej egentligen, en gång i månaden ska man ligga och vrida sig i smärtor bara för att det ska vara så? ....Iallafall, cyklade ner och handlade, ringde Pierre och frågade om han skulle ha något. Han ville ha frukt och bröd. lika enkel som jag när det gäller mat, vad skönt. Dock säger han att de ska inviga en O´Neil affär i St jean de Luz och han måste dit så han kommer inte hinna hem till middagen?

Sen cyklar jag hemåt längs stranden och det är så varmt och vackert så jag bestämmer mig för att ta ett kvällsdopp. Sen hem duscha och göra sig iordning, ska möta Lars på Ventilo för ett glas. Sitter och snackar och skojar, Lars visar återigen 40 personer som är från skolan som jag aldrig har sett? Jag har nog stängt av helt och om någon vill prata med mig så får de göra det helt enkelt. Sen cykla hem och sova.

Vad är detta..

...för liv? Cykla till skolan på morgonen, hänga med roligt folk, sen hem äta crossianter och dricka juice och promenera till stranden, bada o sola, sen hem igen, sova lite, äta lite mat, duscha och sen iväg til en strandbar för att se den finaste solnedgången jag någonsin sett? Alltså, vilket härligt liv, jag trivs så otroligt bra. På strandbaren spelade vi Pentanque som är som Boule ungefär och drack öl och vin. Jag var med Danis polare och det är ett gäng killar, män, mellan 25 och 50 år typ. Vi spelade och förlorade dock på grund av att de andra laget fuskade(säger vi). Sen promenera hemåt och sova hos Pierre. jag känner mig verkligen hemmastadd där. Pierre hade kommit hem idag från Paris och var ett vrak, hade haft 8-9 möten om dagen och sen festat med sin vänner på kvällarna.

God natt

Cykla till..

..skolan. Det är en mördarbacke den sista biten...puh!
 
Ny vecka , ny möjligheter lär jag ha sagt en gång i ett svagt ögonblick. och det kan ju kanske stämma. Här nere i Frankrike så är det mer -Ny lärare, nytt klassrum och nya elever som är ett faktum.

Alltså klyschor, tomhet som sprids inombords men på något sätt är de ultimata sanningar som man inte orkar höra för att de är så självklara. Dessutom används de oftast av klämkäcka monkeys när de inte har något bra svar eller ingen social kompetens.

Iallafall..vår nya fröken såg ut som en riktig gammaldags variant med stora glasögon och späd kropp, hon var inte så rolig, synd nog. Vår förra lärare Julie var mycket bättre kändes det som, det var bättre förr men kom sen på att man inte ska ju döma hunden efter håren, hon kanske blir bättre med tiden.
Jag var väldigt trött idag och hade svårt att fokusera i klassrummet, man mår ju som man förtjänar och jag gick inte och lade mig i god tid igår. Tur att man vet att efter regn kommer sol och egentligen handlar det ju bara om att ha tungan rätt i mun. Efter vi hade slutat stod jag och pratade med Lars och han försökte bråka och slåss så jag sa till honom -Ge dig inte på berg när det finns småsten.

Bestämde jag mig för att dra till stranden men först var jag tvungen att cykla jag ner på stan och handla cigaretter, jag hade glömt att köpa tidigare och det man inte har i huvudet får man ha i benen. Var även tvungen att handla med mig en tändare för ingen rök utan eld som jag brukar säga..

Så vidare sen till stranden, köpte mig en coca cola i en liten strandkiosk, den var jättedyr men smakar det så kostar det. Låg på stranden, badade och läste och hade hur nice som helst. Låg och halvsov där ett tag och när jag tittar upp så är det helt plötsligt moln över hela himlen, jag ryste till men tänkte det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Pallrade mig hemåt för att äta och råkade ta fel väg så det tog längre tid än jag hade förväntat mig men det är bara att bryta ihop och gå vidare. Jag har ju iallafall lärt mig att inte att ta den här jobbiga backen igen för bränt barn skyr ju elden.  Väl hemma kände jag mig jättehungrig och satte igång spisen direkt och när plattan var varm tänkte jag att det gäller ju att smida medans järnet är varm och satte omdelbart en kastrull med vatten på kokning.

Efter maten satt jag och pluggade och sökte jobb via nätet, väntade även på att Lars skulle höra av sig.
Lars hade lovat att vi skulle mötas upp på Ventilo senare. Jag satt och väntade på att han skulle ringa men man måste ju ha is i magen, klockan blev mer och mer och jag försökte övertyga mig själv att fint folk kommer faktiskt sent.

Men det är ju så att tomma tunnor skramlar mest och mycket riktigt så ställde han in på grund av trötthet. Mycket snack och liten verkstad kan man verkligen säga. Jag blev lite förbannad, men ensam i min lägenhet insåg jag att endast en skotte kan börja bråka i ett tomt hus. Mister man en så står det ju tusen åter sa jag högt för mig själv men insåg då att klockan redan var elva, Ja ja sånt är livet, det är ju lätt att vara efterklok, jag kunde ju ringt någon annan också.

Så livet kändes som en fest och man var inte bjuden, men det är ju ingen idé att gråta över spilld mjölk och den bästa tåren är ju ändå kaffetåren. Tittade sen på film istället tills jag kände att det var dags att tänka på refrängen och gick och lade mig.

Söndag..

..oj vad trött man kan vara då. Hängde hemma hela dagen och struttade runt och myste av min ensamhet. Blev tillfrågad om strandliv men somnade mitt i smset som jag skulle skicka som svar. Åt så otroligt mycket att det var helt sjukt samt kollade på film, Hot Shots 1. Mitt största problem under dagen var när jag halvlåg i soffan och hade svårt att skriva på datorn samtidigt som nachopåsen och chokladen var utom räckhåll. Ett tag hade jag ont i armbågen också, det var ett krismoment utan dess like.

Surflägret där jag bodde en vecka...

Surflägret i all sitt sköna kaos...

USAs överhuvud...

...är ju inte så vidare populär hos mig kan man väl säga. men här är en snubbe som ska kandidera 2008 och som låter rätt smart?! Han heter Ron Paul och tycker att USA ska sluta leka världspolis och ta hem alla sina trupper till exempel...ha ni hört? Wow...

Kolla in klippet

http://www.youtube.com/watch?v=IWfIhFhelm8

(VARNING: Det är en amerikanare som gjort klippet, försök bortse från detta) 

Va fan....

jag glömde skriva om fredagen. Okej ....skola, sista dagen med min nuvararande lärare, folk gick runt helt bakis då nästan hela skolan var ute igår tydligen, folk frågade återigen varför jag inte umgicks med dem och jag sa jag vet inte, jag vet knappt vem jag umgås med. Säger dock att vi kanske syns ikväll då vi ska ha avskedsfest för Amenika...sååå, strand, mat och sen fest hos Lars med Lars polare och lite löst folk från skolan.

Haha...Amenika berättade att hon sålde dörrar och fönster via telefon, jag dog. - Hej vill ha ha en dörr...jaha, du har redan en..men ett fönster då? nehä, du har det med..okej tack, hej då. hahahaha...Svårt att motivera sig att gå till jobbet....-Fan va dörrar jag ska sälja idag trots att alla har dörrar..WUUUHUU....ladda ladda..

Efteråt till en bar och dansa dansa dansa och sen när de stängde kramade jag Amenika farväl och vi bytte mailadresser, undra hur många mailadresser jag har nu egentligen.. Sen cyklade jag hem. okej hej då

Cykla ner...

...och shoppa mat, min framförhållning har börjat infinna sig efter drygt två månader i det franska landskapet. Handlar man inte på Lördag får man svälta på Söndag. Handlar ciggaretter och mat och cyklar hemåt igen i upp och nerförsbackar. Motion får man absolut då Biarritz ligger beläget i bergslandskap. Sen ner till stranden möter Michael på vägen precis som vi hade bestämt tid och plats, Lars och Dani dyker också upp. Stranden är enorm idag på grund av tidvattnet och vattnet börjar bli lite kallare ca 21 grader men ändå skönt.

Att månens dragningskraft drar i vattnet är väldigt konstigt tycker jag, hur funkar det liksom. Jag förstår ju i praktiken men ändå inte, det är som att man kan prata i mobiltelefon och ens röst flyger runt i luften sen byter den form och hamnar i just den telefon man ringt upp och låter fortfarande likadan, fattar verkligen ingenting? ..Ja ja...sen drar jag hem, Dani har frågat om jag vill med på rugby idag med några kompisar till honom så han kommer och hämtar upp mig lite senare med sin bil. Vi åker hem till Chris och där är även Adrian. Chris och Adrian är två äldre herrar, kanske 40+ och de är från England. Vi åker till Bayonne där matchen ska spelas, det är Bayonne vs Leicester...när vi kommer in på arenan är det fullt pådrag med hysteriskt snabb musik och alla klappar händerna jättefort. Vi köper med oss vin, öl och korv in...eller ja typ korv med bröd, det är två smala korvar som ligger i en baguette.

Matchen börjar och det är sjukt kul att kolla, de slåss i stora högar om bollen och trampar varandra i ansiktet och ger varandra smällar, men trots detta är det är väldigt bra atmosfär, alla i publiken applåderar oavsett om det är motståndarlaget som har gjort mål? Gör någon något snyggt så klappar man alltså händerna även om det inte är bra för det laget man gillar, respekt. Alla sjunger Baaaaayoooneeeee allé alle´alleeeee och Bayonnes maskot springer runt utklädd till en häst och är så rolig, svårt att förklara men han hade varit grym att ha med sig på en fest.

Efter matchen går vi till en bar i närheten som ser ut som en western saloon, jag och tre engelska herrar. Där inne så är det 70/80 talsmusik och folk står och hoppar jämfota och dansar vilt. Vi stannar där en bra stund och har jättekul verkligen. ..haha, ja just det, deras toalett var helt sjuk, det är som en massiv ekstol med armstöd, man sitter som i en stor tron. Jag kände för att dubba folk.

Sen ska Dani och jag vidare till Biarritz och Chris säger att han ska ha barbeque på onsdag och att jag är välkommen, schysst! Gardenparty! Jag och Dani tar bilen in till Biarritz och går på en flashig klubb, folk är så långa på den här klubben, det är jättekonstigt. Jag känner mig helt kort och det är ju alltid bisarrt.
Sen dyker Adrian och en kille upp som ser EXAKT ut som, ni vet han i tjuren Ferdinand som bär in svärdet till matadoren, en liten typ som ler, snorar och har stora ögon...haha...EXAKT alltså, jättekul.
Vi snackar med ett gäng som kör den franska jätterika stilen, när jag frågar en av killarna vad han gör säger han att han gör inte så mycket men designar smycken när han känner för det.

Men de är rätt roliga ändå och de ska ha efterfest så vi tar deras bilar till deras hotellbar och där är det ett engelskt bröllop. Klockan är typ fem och alla ser lite slitna ut i sina vackra klänningar och frackar men ändå glada. Men de stänger på en gång och jag bor i närheten så jag säger att vi kan åka hem till mig, så här sitter man och snackar om rika saker och dricker vin...Jag kan inte låta bli att driva med dom, det går inte....så jag pratar tennis, golf och segling vilket tillhör mina favoritsysselsättningar(?). Sen somnar tre av dom i sofforna, två har redan gått,  Dani drar hem och jag går och lägger mig. Nästa morgon vaknar jag och de frågar om jag ska med dom och golfa senare.

Msn konversation...

...mellan mig och min vän Linda. Ett utdrag om vad för smarta saker som sägs när ingen annan lyssnar.


frankofil säger:

jag kom förresten på vilken låten var

frankofil säger:

den första..

frankofil säger:

på skivan alltså

frankofil säger:

han sjunger typ...cryyyyinnggg...pling pling pling pling(typ någon synthgitarr)..monday moring out of bed...

frankofil säger:

o sen ...dönt dönt dödödödö

frankofil säger:

hahahaha

Linda säger:

yeah yeah dunk dunk dudududuududu dunk dunk dödödödöööd. dunk dunk.. "monday evening pack my bags. heading out the door.."

Linda säger:

oaoaoaoaoaoaoaoaoaooao. "dum dum durururm. dududmmdmd DÖDÖDÖDÖDÖÖD dum dum duödödödö.

frankofil säger:

jaaaa yeah yeah yeah

Linda säger:

DÖDÖDÖDÖDÖ. dum dum dödödudm. dudmdmdm DÖDÖDÖDÖDÖDÖD

frankofil säger:

dumdumdörumtöröm..dödödöd..dumdumdörömtörum...fafafaffa

Linda säger:

OAAAAAAAAAAOAOAOAOA

frankofil säger:

hahahahhahaha

Linda säger:

fafafafafafaAAAAAAAaa

Linda säger:

hahahahaha

Linda säger:

EXAKT. vi är grymma